Kontraofanziva iračkih snaga

Iračke bezbednosne snage su u poslednja 24 sata u kontraofanzivi protiv sunitskih militanata, predvođenih pokretom Islamska država Iraka i Levanta (ISIL) ubile 279 "terorista".
Iračke bezbednosne snage su u poslednja 24 sata u kontraofanzivi protiv sunitskih militanata, predvođenih pokretom Islamska država Iraka i Levanta (ISIL) ubile 279 "terorista", saopštio je danas portparol za bezbednost iračkog premijera Nurija al-Malikija, general-pukovnik Kasem Ata.

Ata je naglasio kako je Bagdad "ponovo preuzima inicijativu". Otkad su u ponedeljak započeli ofanzivu, sunitski pobunjenici su zauzeli jednu celu provinciju i delove još tri, uključujucih i drugi po značaju grad u zemlji, Mosul.

Pri tom su se pripadnici iračkih bezbednosnih snaga uglavnom loše pokazali, napuštajući često svoje položaje i vozila u strahu od brutalnog neprijatelja.

Izgleda, međutim, da se sada državne snage polako povraćaju od prvobitnog šoka i vraćaju izgubljene pozicije, uključujući i dva grada severno od Bagdada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.