RS: Šteta od poplava kao godišnji budžet

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da, prema preliminarnim podacima Svetske banke, šteta od majskih poplava u RS iznosi 1,1 milijardu evra.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da, prema preliminarnim podacima Svetske banke, šteta od majskih poplava u RS iznosi 1,1 milijardu evra.

Dodik je kazao da to znači da su štete od poplava veće od godišnjeg entitetskog budžeta, koji iznosi 1,9 milijardi konvertibilnih maraka (manje od milijardu evra).

"Jedan naš godišnji budžet je sravnjen sa zemljom, odnesen u vodi, tako da je svaki doprinos, i ne samo materijalni, veliki podsticaj za nas", kazao je Dodik.

Komentarišući optužbe gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića da Vlada RS ne pomaže Semberiji posle katastrofalnih poplava, on je rekao da se u Bijeljini nije moglo ništa rešiti da nije bilo institucija RS. "Bijeljina uopšte nije zaobiđena i to je apsolutna laž, a gradonačelnik tog grada Mićo Mićić priprema političku kampanju", rekao je Dodik.

  • 18.06.2014 17:12
    A Djuri
    Koliki je Djuricev deo!!!!!!!!!!!!!!!
  • Maja

    17.06.2014 19:08
    hocete vi sad da popunite sebi budzet a mi i dalje da uplacujemo poruke narednih 5 godina? pa ajde...al nemoj puno da kradete! samo malo! znaci osnovno, sinu audi za punoletstvo i cerki za more na Ibici. ali to je to! dogovoreno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet