Na severu Sirije 7000 mrtvih

Sirijski aktivisti kažu da je od januara, na severu Sirije, poginulo oko 7.000 ljudi, uglavnom pobunjenika, koji se bore protiv vlade predsednika Bašara Asada.

Sirijski aktivisti kažu da je od januara, na severu Sirije, poginulo oko 7.000 ljudi, uglavnom pobunjenika, koji se bore protiv vlade predsednika Bašara Asada.

U pitanju su stradali u borbama između rivalskih islamskih grupa na teritorijama na severu države koje kontroliše opozicija.

Nevladina organizacija Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, saopštila je da je dokumentovala 7.000 smrtnih slučajeva kao rezultat međusobnih borbi pobunjenika, odnosno nasilju koje je izbilo na severu Sirije u januaru.

Opservatorija je navela da su njeni aktivisti na terenu sakupili imena 5.641 pobunjenika koji su ubijeni u međusobnim okršajima. Imena ostalih 1.200 boraca još nisu potvrđena, saopštila je danas ta organizacija, a preneo AP. Među poginulima je i 650 civila koji su nastradali u unakrsnoj vatri u sukobima al-Kaidine grupe Front Nusra i rivalske grupe, Islamske države Irak i Levant.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet