Putin: Sankcije Rusiji su kontraproduktivne

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je američkom predsedniku Baraku Obami da su sankcije nametnute Moskvi zbog ukrajinske krize kontraproduktivne.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je američkom predsedniku Baraku Obami da su sankcije nametnute Moskvi zbog ukrajinske krize kontraproduktivne.

U saopštenju ruske vlade nakon telefonskog razgovora dvojice lidera, navodi se da su razlike u njihovim stavovima i dalje velike, ali su obojica istakli potrebu uspostavljanja momentalnog i održivog prekida vatre na istoku Ukrajine.

Bela kuća je u Vašingtonu objavila da je u telefonskom razgovoru Obama izrazio zabrinutost zbog toga što Rusija podržava pororuske snage na istoku Ukrajine. Dvojica predsednika su se saglasili da ostave otvorene kanale komunikacije kada su u pitanju dešavanja u Ukrajini.

Ovo je, kako navodi Rojters, bio njihov prvi razgovor od 17. jula, kada je malezijski avion oboren iznad istoka Ukrajine za šta američki zvaničnici veruju da je letelicu pogodila raketa koju su ispalile proruske snage.

"Predsednik je istakao duboku zabrinutost zbog rastuće podrške separatistima u Ukrajini", navedeno je u saopštenju Bele kuće. Takođe, Obama je u razgovoru istakao da se zalaže za diplomatsko rešenje krize u Ukrajini.

  • lala

    01.08.2014 19:43
    mene uvek interesuje sta kaze putin ali se to kod nas ne obijavljuje. sta ce reci obama to je vec svima poznato. nisam rusofil ali sam alergican na politiku SAD i njene kolonije .....................

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.