Obama: Mučili smo ljude posle 11. septembra

Američki predsednik Barak Obama priznao je da su SAD neposredno nakon terorističkog napada 11. septembra 2001. radile određene pogrešne stvari i mučile pritvorene pripadnike Al Kaide.

Američki predsednik Barak Obama priznao je da su SAD neposredno nakon terorističkog napada 11. septembra 2001. radile određene pogrešne stvari i mučile pritvorene pripadnike Al Kaide.

On je to izjavio komentarišući istragu američkog Senata o metodama i tehnikama ispitivanja CIA čiji rezultati bi trebalo da budu objavljeni narednih nedelja, prenosi AP.

Američki predsednik je dodao da je važno setiti se kako su užasnuti bili Amerikanci nakon 11. septembra.

"Mučili smo neke ljude. Radili smo stvari koje su suprotne našim vrednostima", kazao je Obama na pres konferenciji u Beloj kući koju je prenosila nacionalna TV.

On je istakao da ima puno poverenje u direktora CIA Džona Brenana u momentu nakon pojavljivanja internog izveštaja CIA o tome da je ta agencija nepropisno pristupala kompjuterima nekih kongresmena, navodi AFP.

  • pvo

    02.08.2014 01:17
    Nas ste jos i ranije jos vam nismo zaboravili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.