VIDEO: Voditeljka bez vela prvi put na arapskoj televiziji

Neimenovana televizijska voditeljka uzburkala je strasti u Saudijskoj Arabiji kada se pojavila na ekranu bez tradicionalne islamske odeće i bez vela.
Neimenovana televizijska voditeljka uzburkala je strasti u Saudijskoj Arabiji kada se pojavila na ekranu bez tradicionalne islamske odeće i bez vela.

Prezenterka je čitala vesti iz londonskog studija Al Ekhbarija, kanala koji poseduje državna televizija Arabije. Ovo je prva voditeljka u deset godina, otkako postoji ovaj kanal, koja se pojavila bez vela. Al Ekhbarija je bila i prva televizija koja je promovisala ženu u ulozi voditeljke/spikerke, na samom početku svog rada 2004. godine.

Pojava voditeljke izazvala je burne reakcije na Tviteru ali i seriju novinskih članaka na saudijskim portalima. Dok su neki pozdravili ovakvu pojavu jer smatraju da je to napredak u razvoju prava žena, drugi su smatrali sramotnim činom i kršenjem verskih običaja.

Televizijski kanal objavio je saopštenje u kojem je obećao da se incident neće ponoviti.

  • 06.08.2014 01:34
    ARIZONA USA D
    i ondak se pitamo kako su nas zarobili 500 godina i kusur OSMANLIJSKO CRSTVO TURAKA, ETO DOKAZA PRELEPE SU IM ZENE KO SAN..
  • Zlo

    05.08.2014 20:32
    Shvatite
    Arapi su protiv toga da zene idu igde bez vela, ali zato kad odu u Dubai prave orgije, kod njih vazi zakon samo kada to njima odgovara...

  • Limanac

    05.08.2014 20:07
    Što se Amera tiče i ovih EU skotova tamo ljudska prava nisu ugrožena tako da sve je ok. Da su u Saudi Arabiji ugrožena bilo koja prava manjinska ili prava žena već bi ih bombardovali, uveli im sankcije i maltretirali ih. Tamo je raj za žene, homoseksualci su slobodni, parade svake godine, zaštita žena i dece na najvišem nivou kao i sve ljudske slovode. Mediji su slobodni i nema cenzure. Znači potpuno je ovo u redu i u skladu sa najvišim standardima anglo-saksonske kulture.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.