Janković pobedio u Ljubljani po treći put

Na današnjim lokalnim izborima u Sloveniji, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković osvojio je treći uzastopni mandat, prema rezultatima ankete po izlaznosti sa glasačkih mesta, koja je uradila agencija Medijana.
Na današnjim lokalnim izborima u Sloveniji, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković osvojio je treći uzastopni mandat, prema rezultatima ankete po izlaznosti sa glasačkih mesta, koja je uradila agencija Medijana.

Prema tim rezultatima, Janković je obezbedio treći uzastopni mandat sa 63,8 odsto glasova, dok je nezavisni kandidat Damijan Damijanovič, kojeg podržavaju partije desnog centra, dobio 20 odsto.

U drugom po veličini slovenačkom gradu, Mariboru, aktuelni gradonačelnik Andrej Fištravec izgleda da ide u drugi krug za Francom Kanglerom, koji je u dva mandata bio na čelu grada. Medijana je rezultate dobila na uzorku od 2.652 glasača u Ljubljani, odnosno 1.903 glasača u Mariboru.

Na izborima pravo glasa ima više od 1,7 miliona upisanih birača koji glasaju za gradonačelnike i predstavnike u opštinskim skupštinama u 212 mesta, javile su agencije.

Za mesta gradonačelnika prijavljeno je ukupno 703 kandidata, a više od 23.000 kandidata prijavilo se za izbore približno 3.400 mesta u lokalnim skupštinama, navodi STA. Stranke su se u kampanji najviše borile za velike gradove poput Ljubljane i Maribora gde, kako izgleda, nije došlo do velikih promena u raspoloženju biračkog tela, izveštava HINA.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.