Glumica osuđenja na 26 godina zatvora zbog bogohuljenja

Bolivudska glumica Vina Malik osuđena je na 26 godina zatvora na sudu u Pakistanu zbog bogohuljenja.
Bolivudska glumica Vina Malik osuđena je na 26 godina zatvora na sudu u Pakistanu zbog bogohuljenja.

Tačnije, njen zločin se dogodio u sceni lažnog venčanja, emitovanoj u dnevnom šou na Geo TV-u koji se bazira na priči o braku ćerke proroka Muhameda. U epizodi je inscenirano lažno venčanje nje i njenog supruga, dok je u pozadini svirala "pesma rugalica".

Epizoda je izazvala niz kontroverzi u ovoj islamskoj državi kad je emitovana u maju, uprkos tome što su slične scene emitovane u prošlosti bez ikakvih ili gotovo nikakvih posledica. Neki čak sumnjaju da je snimanje lažnog venčanja organizovala pakistanska vojska i da je ono objavljeno kako bi se dobio "rat protiv bogohuljenja".

Malikin suprug Asad Bašir Kan i Mir Šakil-ur-Rahman, izvršni direktor najveće medijske grupacije u Pakistanu, takođe su osuđeni na 26 godina zatvora zbog ove "uvrede za religiju". Kažnjen je i voditelj šoua Šaista Vahidi.

Ipak, Malik možda neće morati da odsluži kaznu. Kazna bi trebalo da bude sprovedena u gradu Gilgitu, u kojem vlast dele Pakistan i Indija. Iz tog razloga mesto se ne smatra konkretnim delom Pakistana što znači da sve presude koje donesu sudovi nisu primenjive u ostatku zemlje.

Osim zatvorske kazne osuđenima je određena i novčana kazna, a naloženo im je i da predaju pasoše i prodaju svoje nekretnine.

  • au

    27.11.2014 15:20
    jbt
    Ludaci su preuzeli ludnicu. Čestitke. :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet