Slovačka: Referendum o gej brakovima

Slovačka će održati referendum o istopolnim brakovima 7. februara, saopštio je slovački predsednik Andrej Kiska.
Slovačka će održati referendum o istopolnim brakovima 7. februara, saopštio je slovački predsednik Andrej Kiska.

Ovaj potez slovačkog predsednika usledio je nakon što je konzervativna grupa Alijansa za porodicu prikupila oko 400.000 potpisa kojima podržava organizovanje takvog referenduma.

Slovaci će odgovarati na pitanja da li se slažu da brakom može biti nazvana samo zajednica muškarca i žene i da li istopolni parovi mogu usvajati decu.

  • Joca

    28.11.2014 13:37
    Ako bih glasao

    - Gej brakovi, DA. Zasto da ne?

    - Deca u gej brakovima, NE! NIKADA i ni pod kojim uslovima! Ako neko od "supruznika" i unese svoje dete u "brak", dete mu oduzeti!
  • 28.11.2014 08:25
    Istina
    Da je narod Slovačke upućena u fatalne posledice takvih brakova, ne bi ni razmišljali o referendumu. A mogu da se informišu preko interneta kakve fatalne posledice imale na društvo gde su takvi brakovi omogućene.

    A što se tiče usvajanja dece od ovih parova, pre nego što glasaju za to, najpre bi bilo dobro da političari Slovačke i građani Slovačke odgovore na ovo jednostavno pitanja devojčice na youtubu.
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KpuzSwx6stc#t=110

    Trebali bi uvek gledati šta je detetu dobro i da su prava deteta na prvom mestu.
  • 27.11.2014 21:38
    Po mentalitetu izuzetno bliska država Srbiji. A ovo je dokaz toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.