I zvanično: Odložena utakmica AEK - Dinamo zbog ubistva grčkog mladića, poznat novi termin

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je da će utakmica između AEK-a i zagrebačkog Dinama, koja je bila na programu danas, biti odigrana 18. ili 19. avgusta u Atini.
I zvanično: Odložena utakmica AEK - Dinamo zbog ubistva grčkog mladića, poznat novi termin
Foto: Beta/AP
Prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona odložen je nakon sukoba navijača grčkog i hrvatskog kluba u kojima je jedna osoba izgubila život.
Uefa je navela da je ono što je trebalo da bude revanš u Zagrebu sledeće srede sada biti prvi meč, dok će se revanš odigrati u Atini 18. ili 19. avgusta.
"Uefa najoštrije osuđuje užasne incidente koji su se sinoć dogodili u Atini i koji su rezultirali gubitkom života. Izražavajući naše najdublje saučešće porodici nastradalog, AEK-u i njegovim navijačima, želimo da ponovimo da nasilju nije mesto u našem sportu i da očekujemo da odgovorni za ovaj užasan čin budu privedeni pravdi", navela je Uefa.
 
"Posle jučerašnjeg nasilja i uz konsultacije sa lokalnim vlastima, Uefa je odlučila da nisu ispunjeni uslovi da se večeras odigra meč AEK - Dinamo", dodaje se u saopštenju.
 
Uefa i grčke vlasti su očekivali probleme u Atini u dve uzastopne večeri, pa je zato odlučeno da na utakmicama AEK - Dinamo i Panatinaikos - Marsej ne bude gostujućih navijača. 
 
Uprkos zabrani, veliki broj hrvatskih navijača stiglo je u Atinu gde su izbili neredi.
 
Grčki navijač atinskog AEK-a izboden je prošle noći nožem u tuči sa navijačima hrvatskog Dinamo, nakon čega je podlegao povredama. Policija je saopštila da je deset ranjenih - po pet Hrvata i Grka, od kojih je nekolio i dalje u bolnici, kao i da je posle nasilnih sukoba navijača privedeno skoro 100 osoba.
  • Kapetan momcadi

    08.08.2023 22:49
    Kazne
    Grci su u poslednje vreme povecali kazne za fudbalske huligane pa se ja iskreno nadam da ce veliki broj ovih baraba da odradi bar nekoliko godina u tamosnjim zatvorima. Ako uopste prezive tih nekoliko godina s obzirom na to da ce im zivot u grckim zatvorima biti pravi pakao. Cak smem da se kladim da ako osude njih 10-15 iz Hrvatske, bar polovina nece preziveti ni par meseci u mardelju.
  • Isključiti

    08.08.2023 11:56
    na pet godina
    "Navijače" na robiju, a njihov klub izbaciti iz daljeg takmičenja u narednih pet godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.