Rašković Ivić: Kandidovaću se za predsednicu Srbije 2017.

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da namerava da se 2017. kandiduje na izborima za predsednika Republike.
Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da namerava da se 2017. kandiduje na izborima za predsednika Republike.

"Svako ko uzme na sebe teret da bude predsednik stranke mora da bude spreman i da trči tu predsedničku trku, a ja sam se spremila", rekla je Rašković Ivić gostujući na televiziji N1.

Ona je dodala da nije lako biti žena na čelu političke stranke.

"Nije lako biti na čelu stranke. Ženi nije lako jer je to sada nešto sasvim novo i za muški i ženski deo stranačke populacije, da treba da primaju naređenja od žene. Sigurno je moj način drugačiji od načina predsednika Koštunice. Ja sam mnogo otvorenija, želim da razgovaram o svemu. To se ljudima dopada, a neke pomalo i plaši", istakla je Rašković Ivić.

Prema njenim rečima DSS je danas više s ljudima i govori jednostavnijim jezikom. "Objašnjavamo zašto nešto ne može, a zašto nešto može. Mislim da je odnos s biračima prisniji i jasniji", zaključila je Rašković Ivić.

Podsetimo, na predsedničkim izborima 2012. godine, u prvom krugu, tadašnji lider DSS-a Vojislav Koštunica osvojio je 7,44 odsto glasova, upola manje od trećeplasiranog Ivice Dačića, i znatno manje od Borisa Tadića i aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića, od kojih je svaki osvojio oko 25 odsto glasova.

  • 21.02.2015 12:09
    liman 2
    Ova Srbija je zaista brod ludaka...
  • Varjača

    21.02.2015 03:43
    Ova i Kolinska ne znaju ništa ni da skuvaju, tako da ne mogu da vode ni kuhinju, a ne državu.

    Tužna neka vremena kad psihički bolesniciimaju želju da u banana republikama glume veliku kancelarku i tako uvuku u dupe EU.
  • Manjina 57

    20.02.2015 23:21
    neviđena arogancija
    ako mislite draga gospođo da smo zaboravili vašu biografiju od dana kada ste došli u Srbiju, pa do danas, naročito period kada ste, pored Dabetića, bili glavni "drmator" u Komesarijatu za izbeglice u periodu 2004-2008.godine, a to u prevodu znači oteti novac od izbeglica i raseljenih lica sa Kosova. Sada neću da iznesem razne podatke, znate vi jako dobro šta ste radili i kako ste se izvukli. I posle svega ništa manje, nego predsednik Srbije! Alal vam vera, kakav vi obraz imate! Ili je Anonimus (prvi komentar) u pravu: sama sebi ste dovoljni, kao pacijent.Od nas nećete dobiti ni jedan glas, a ima da iznesemo u javnost sve što ste učinili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija