Tadić podnosi tužbu protiv Babića zbog optužbi

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pokrenuće tužbu protiv šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zorana Babića zbog javno izrečene optužbe da je "naručio sva ubistva u Beogradu do 2012. godine", saopšteno je iz SDS.
Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pokrenuće tužbu protiv šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zorana Babića zbog javno izrečene optužbe da je "naručio sva ubistva u Beogradu do 2012. godine", saopšteno je iz SDS.

SDS, kako se navodi, ne želi da komentariše "neistinitu i besmislenu optužbu", jer je toliko apsurdna da bi svaki komentar bio izlišan, ali upozorava na retoriku šefa najveće poslaničke grupe, koju ocenjuje kao "radikalsku".

Kako se navodi u saopštenju, Babić je tokom polemike sa šefom poslaničke grupe Boris Tadić SDS-ŽS-ZS Markom Đurišićem izjavio da su on i Boris Tadić "naručili sva ubistva u Beogradu do 2012. godine i da su šefovi mafije".

"Babić je agresivnom i besmislenom optužbom pokazao da ni danas nije izašao iz okvira radikalske i opozicione retorike. Kao šef poslaničke grupe vladajuće stranke, on nosi posebnu odgovornost za javnu reč, a ovakav njegov nastup doprinosi samo podizanju agresije u javnom dijalogu", navodi SDS.

Dodaje se da je "skandalozno" da se Babić u političkom dijalogu služi neistinitim optužbama, agresivnim tonom i da bez ikakvih posledica optužuje političke protivnike za najteža krivična dela. "Stranka kojoj pripada je na vlasti već tri godine i krajnje je vreme da se Babić okrene onome što je ta stranka uradila za to vreme, a ne da se i dalje ponaša i govori kao opozicioni radikal", navodi se u saopštenju.

SDS dodaje da "oni koji mogu sve reći, mogu sve i učiniti" i ocenjuje da verbalno nasilje vrlo brzo postaje nasilje u svakodnevnici.
  • Šta

    26.02.2015 12:33
    da se
    Šta da se očekuje od Babića, taj čovek je jedan od najvećih licemera među političarima, a gospoja Maja Gojković mu bukvalno sve dozvoljava, pa i ovakvo ponašanje.

    Ako su isključili na 30 dana Zorana Živkovića zbog izgovorene reči "stoko", onda bi Babić trebao za ovo da dobije kaznu oduzimanja mandata i trajno izbacivanje iz Skupštine.
  • Manjina 57

    25.02.2015 19:36
    Babiću, grešiš! Ne verujem da je naš voljeni Kluni-Maneken sposoban za bilo šta, osim da izigrava primadonu!
  • taktika

    25.02.2015 19:15
    drste
    lopova

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.