U petak protest policajaca

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije organizovaće u petak, 20. marta, protestnu šetnju od Vlade Srbije do zgrade Predsedništva, zbog, kako je navedeno, lošeg stanja zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova.
Reprezentativni Policijski sindikat Srbije organizovaće u petak, 20. marta, protestnu šetnju od Vlade Srbije do zgrade Predsedništva, zbog, kako je navedeno, lošeg stanja zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Kako je saopšteno, na protestu, koji će početi u 12 časova, učestvovaće zaposleni iz svih Policijskih uprava u Srbiji i svih Uprava u MUP-u.

"Ovo nije politički skup, već protest za priznavanje osnovnih prava koja su Opštim kolektivnim ugovorom već data ostalim državnim službenicima. Želimo svima u državi i premijeru Aleksandru Vučiću da ukažemo na probleme", kazao je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović. On je dodao da je taj sindikat nakon usvajanja "nelegitimnog Posebnog kolektivnog ugovora samo za policijske službenike", organizovao peticiju protiv tog ugovora "koji je potpisalo preko 50 odsto zaposlenih u MUP koji su u tom trenutku radili".

"Međutim, uprkos peticiji, od nadležnih nismo našli razumevanje za rešavanje problema policajaca, kojima je zarada smanjena za 18 odsto u poslednjih nekoliko meseci. Ovim Posebnim kolektivnim ugovorom su ukinuta još veća prava, koja su inače nedavno data drugim državnim službenicima. Mi tražimo samo ono što je svim drugima priznato", rekao je Mijailović.

On je najavio da će PSS nastaviti sa protestima i pozvati zaposlene u zdravstvu i prosveti da im se pridruže ukoliko skup najavljen za petak, "ne naiđe na razumevanje kod nadležnih".

  • Stevan

    16.03.2015 20:06
    Konačno braćo, kolege!!! Svi u Beograd!!!
    Ajmo u taj Beograd da im pokažemo koliko nas ima i da objasnimo tim nikogovićima kako živi narod Srbije koji branimo i čuvamo od njih samih!! Radimo goli i bosi, pomoću štapa i kanapa!! Nemamo tonera, papira, zgrade se raspadaju, plafoni otpadaju, a gospoda u novim džipovima, audijima... Ispred MUPa parkirano 500.000 evra a policajci bez cipela... Pa dokle više ??? Vučić nagradjuje trojicu kolega za presretanje, sad se setio kad je čuo za Miting! Oni presreću svaki dan i malo gore kriminalce od tih francuza!!!Ne možeš nam se uvući u dupe Vučiću, sad je kasno!Zasrali ste i previše!! Ćeraćemo se mi tek sad!!
  • 16.03.2015 14:43
    Imate i moju podršku, ALI SAMO AKO PODRŽITE I SVE OSTALE PROTESTANTE!
    Isto svi traže kao i vi! I lekari, i profesori, i poljoprivrednici, i sava sirotinja i beda!

    Nemojte preko njihovih leđa dobijati poene u cilju zaštite "državnog" aparata!

    Ako lovite u mutnom, samo za sebe, pošto ovima treba svaka zaštita, onda KO VAS *EBE!
    Ako ste stvarno na našoj strani, onda je vreme da se svi udružimo i konačno oslobodimo!

    Od vašeg poteza zavisi kako ćemo dalje!

    Jasno?
  • Apsolutna

    16.03.2015 12:25
    podrška
    Sramota za koje pare rade s obzirom da rizikuju svoj život gotovo svaki dan, a pogotovo u današnjoj Srbiji koja je katastrofalna što se tiče kriminala pogledajte samo Novi Sad u šta se pretvorio, i zašto gotovo svaka vlast na čelo tako važnog ministarstva postavlja ljude koji nemaju osnovna znanja iz Kriminologije, Kriminalistike, Procesnog prava.........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.