Vučić: Plate i penzije možda budu veće već 2015.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će narednih nekoliko dana sa predstavnicima MMF-a razgovarati o mogućem povećanju plata i penzija ove godine.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će narednih nekoliko dana sa predstavnicima MMF-a razgovarati o mogućem povećanju plata i penzija ove godine.

"Rezultati su takvi da mi imamo novca da to sebi možemo da priuštimo, ali ne želimo da srušimo program sa MMF-om i zato želimo da razgovaramo sa njima", kazao je Vučić.

On nije želeo da govori o detaljima povećanja plata i penzija i da li bi se plate i penzije usklađivale sa inflacijom. Plate i penzije su smanjene novembra prošle godine.

"Ako nastavimo sa ovakvim uspehom, moguće je povećanje plata i penzija, odnosno ako se mart završi na način koji predvidjamo, a uz to da bude uspešan drugi i treći kvartal, za nekoliko dana zamolićemo MMF i Svetsku banku da razgovaramo da se ljudima u Srbiji, koji su platili visoku cenu ovih mera štednja, povećaju plate i penzije", rekao je Vučić.

  • Marko

    26.03.2015 21:24
    Koliko ja vidim ljudima se ne može ugoditi.Kad se smanjuje nije dobro,kad se želi povećati opet nije dobro.A šta je to što bi naišlo na odobravanje?Zbunjujuće totalno.
  • 26.03.2015 19:36
    Vučić se ponaša kao da je Srbija Planeta Majmuna.
  • 26.03.2015 19:04
    :D
    Opaaaaa nazadni!!! Frka?! A?! Hahahahaha... Pa džabe vam sad predomišljanje oko plata i penzija... Do kraja godine ćete biti samo ružna prošlost... Iskreno,želim vam svima sve najbolje u životu i poslovno i privatno,sreću i dobro zdravlje i da ste živi ako može,100 godina... Ali samo da ste van vlasti. Ne ide vam...
    p.s.
    Ni oni žuti nisu ništa bolji,ako mislite da pripadam njima... Nikako. Ali,boga mi, vi ste se pokazali kao gora pošast za ovu zemlju i narod,nego turci Osmanlije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".