"Crkla" i Nikolićeva kola, za popravku 12 miliona dinara

Popravka službenog automobila predsednika Tomislava Nikolića koštaće 12.250.000 dinara.
Popravka službenog automobila predsednika Tomislava Nikolića koštaće 12.250.000 dinara.

Na "mercedesu S" potrebna je zamena motora sa agregatima, diferencijala i zadnjeg desnog amortizera. Ovaj izveštaj o stanju kola namenjenih za prevoz prvog čoveka Srbije "Novosti" su dobile od Ministarstva unutrašnjih poslova. Tender za popravku je u toku, a dok se mercedes ne popravi, Nikolić će koristiti BMW iz 1997. godine, koji je među najstarijima u državnom voznom parku.

Na pitanje da li je bezbednost Nikolića ugrožena, iz MUP-u su odgovorili da ne poseduju informacije o tome.

Inače, mercedes koji čeka popravku kupljen je 2010. godine dok je na mestu predsednika Srbije bio Boris Tadić. Koštao je 620.000 evra, ima neprobojna stakla i može da izdrži eksploziju. U kolima se nalaze boce s kiseonikom. Takođe, može da bude i pod vodom. Blindirane su mu čak i gume koje posle pogotka mogu da voze 100 kilometara. Za njega se delovi moraju poručiti i znatno su skuplji nego oni za obične Mercedesove automobile.

Za razliku od ove tvrđave na točkovima, BMW koji sada koristi Nikolić znatno je oskudniji u opremi. Blindirana su mu samo stakla.

  • Jogi Letač

    07.05.2015 21:42
    @mila - mila
    Vidi se iz aviona da si SNS botčina! Auto te klase i starosti može da se upropasti jedino ako nije ne nepravilno, nego totalno neodržavan! Nikolić nije direktno za to odgovoran, jer sigurno nije on vozio taj automobil, ali 110% sam siguran da je vozač "proveren" SNS kadar koji je taj posao dobio po zaslugama za partiju. A kad idiota postaviš negde gde treba malo uključiti vijuge, onda imamo ovo. Ovako upropastiti motor, stvarno treba biti idiot. Ako je ostao bez ulja ili rashladne tečnosti, sigurno takav automobil signalizira da nešto nije uredu.
    I da ne zaboravim, dabogda ti preseo botovski sendvič. Meni skidaju od plate kako bi ti pisao/pisala gluposti i pravdala idiote!
  • glas razuma

    07.05.2015 15:58
    hm....
    kakva li je prevara u najavi kada nam odvraćaju pažnju sa 100 000 evra.... u svetu politike je nista i par miliona evra
  • MilanNs

    07.05.2015 15:38
    Bolje...
    i jeftinije razbojnici i secikese da ste kupili tenk...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.