Dačić: Ne verujem da će Mađarska zatvoriti granicu sa Srbijom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ne veruje da će Mađarska donositi bilo kakve jednostrane poteze u vezi sa povećanim brojem migranata.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ne veruje da će Mađarska donositi bilo kakve jednostrane poteze u vezi sa povećanim brojem migranata.

Dačić je, povodom nagoveštaja mađarskog premijera o mogućem potpunom zatvaranju granice Mađarske i Srbije zbog povećanog priliva migranata, rekao da su odnosi dve zemlje prijateljski i da ne veruje da će doći do jednostranih poteza.

- Probem Mađarske je veliki, ali taj problem ima i Srbija - rekao je Dačić, navodeći da niko ne može da prebacuje problem samo u Srbiju jer najveći broj migranata dolazi u našu zemlju preko EU. On je naveo da srpska policija sarađuje sa kolegama iz regiona, iz Nemačke i Austrije, ali da je očigledno priliv migranata visok i da se teško može sprečiti.

- Tu ne računam ljude koji su zaustavljeni u Srbiji. Azilanti u Srbiji su uglavnom ilegalni migranti koji su zaustavljeni na putu ka zapadnoj Evropi, koji, kad ih zaustavite zatraže azil - rekao je Dačić. Ministar spoljnih poslova je najavio i zajedničku sednicu vlada Mađarske i Srbije koja će biti održana 1. jula u Budimpešti.

Podsećamo, Mađarska je u petak zapretila da će zatvoriti granicu sa Srbijom da bi zaustavila priliv migranata. - Mislimo da nije u redu da nam šalju izbeglice, one moraju biti zaustavljene na teritoriji Srbije - izjavio je mađarski premijer Viktor Orban u intervjuu državnom radiju Košut.

- Mi razmatramo svaku opciju, uključujući potpuno fizičko zatvaranje granica - rekao je Orban, dodajući da bi odluka mogla biti doneta u sredu.

  • 15.06.2015 11:00
    Deki, svaka ti cast! Jedini problem je sto ces ti Deki onda ziveti, u naravno boljem slucaju, juzno od tog prelaza, a severno ce biti Balint i Istvan.
  • 15.06.2015 07:41
    @Deki - granica
    E, Deki, puno si im poklonio. Ja bih postavila prirodnu granicu na Savi i Dunavu - ni makac više! ;)
  • Deki

    14.06.2015 20:30
    granica
    trebalo bi zatvoriti granicu prema Srbiji ali na "prelazu" na auto-putu kod Pazove ;-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.