Ambasada Mađarske: Otvoriće se novi prelazi

Ambasada Mađarske u Beogradu saopštila je danas da mere te zemlje za smanjenje ilegalnih migracija ne utiču na funkcionisanje graničnih prelaza između Srbije i Mađarske, već da se planira otvaranje novih prelaza.
Ambasada Mađarske u Beogradu saopštila je danas da mere te zemlje za smanjenje ilegalnih migracija ne utiču na funkcionisanje graničnih prelaza između Srbije i Mađarske, već da se planira otvaranje novih prelaza.

"To znači da se državljanin Srbije ili ma koje druge države koji poseduje važeći dokument za putovanje, koji je dobronameran i u skladu za zakonima želi da stupi na teritoriju Mađarske neće ni ubuduće suočiti ni sa kakvim preprekama", navedeno je u saopštenju.

Iz ambasade Mađarske u Beogradu potvrđuju da planirane mere radi smanjenja ilegalne migracije nemaju uticaja na potpunu podršku te zemlje evropskoj integraciji Srbije i navode da će o tome detaljno informisati Vladu Srbije na zajedničkoj sednici dve vlade 1. jula u Budimpešti.

"I Mađarska i Srbija su, kad su u pitanju ilegalne migracije, žrtve jedne geopolitičke situacije i, zbog toga rešenje moraju pronaći udruženim snagama", navedeno je u saopštenju.

Uz ocenu da Mađarska i Srbija imaju isti položaj kad su u pitanju ilegalne migracije, navodi se i da se u Mađarskoj broj ilegalnih migranata višestruko povećao između 2012. i 2015. Dok je 2012. godine bilo dve hiljade ilegalnih imigranata, u prvih 5 meseci ove godine, njihov broj je bio veći od 50 hiljada, navodi se u saopštenju.

  • 18.06.2015 17:25
    Malo ironije
    1. Neka Mađarska izgradi zid. srbija će imati koristi, jer će oni koji hoće na zapad znati da ne mogu dalje osim da ostanu ovde, pa neće ni dolaziti. Nisu valjda toliko očajni.
    2. Neka Mađarska, kao dobar sused, na svaka dva kilometra zida ostavi vrata, za nedaj Bože, koja se mogu po potrebi otvoriti. Nikad se ne zna, a ne mislim zbog ljudi iz Azije i Afrike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija