Cene u Srbiji sve bliže proseku cena u Evropskoj uniji

Prema poslednjim objavljenim podacima Evrostata, u Srbiji je hrana skuplja nego u Bugarskoj, Rumuniji ili Poljskoj.
Prema poslednjim objavljenim podacima Evrostata, deo robe plaćamo skuplje od nekih članica Unije iako nam je prosečna plata upola niža od evropskog minimalca.

Tako je u Srbiji je hrana skuplja nego u Bugarskoj, Rumuniji ili Poljskoj.

Po cenama odeće, skoro da smo na evropskom proseku. Pritom, odeću i obuću jeftinije od nas nabavljaju Mađari, Rumuni i Bugari. Slično je i sa cenama elektronike. Televizore, DVD plejere ili računare najjeftinije je nabavljati u Mađarskoj, Poljskoj ili Češkoj.

Inače, najniže cene hrane i bezalkoholnih pića u EU ima Poljska, alkohol i cigarete najjeftinje su u Bugarskoj, odeća u Mađarskoj, a automobil u Češkoj. Češka i Poljska imaju i najniže cene elektronike, dok je odlazak u kafanu najisplativiji u Bugarskoj.

Još niže cene u odnosu na evropski nivo od nas imaju Bugari, Makedonci i Albanija, dok blago više cene potrošačkih roba i usluga u regionu beleže Rumuni, Crnogorci, Mađari i Hrvati.

  • kamera

    22.06.2015 11:35
    ''neka jedu kolace''
    Ovde samo siramastvo napreduje. Da se ne zaboravi: u 21. veku tri osobe su u Beogradu umrle od gladi - bracni par sa Banovog brda i baka sa Karaburme. Treba menjati nesposobnu vlast dok ne naprave nesto jos gore.
  • Analiticar

    22.06.2015 08:38
    Analiza
    A plate su nam odavno premasile prosek Evopske Unije. Napredno sa naprednjacima, tek ce da nam bude fino.
  • Povracka

    22.06.2015 07:41
    Sramotica
    Sramota mi je koliko mi se kenja od toga koliko nam dobro ide!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija