Dvojica zdravstvenih radnika iz Beograda preživela ebolu

Dvojica Beograđana koji su kao zdravstveni radnici radili u Sijera Leoneu preživela su ebolu i nakon potpunog izlečenja vratili su se u Srbiju.
Dvojica Beograđana koji su kao zdravstveni radnici radili u Sijera Leoneu preživela su ebolu i nakon potpunog izlečenja vratili su se u Srbiju.

Do pre mesec dana bili su pod zdravstvenim nadzorom lekara iz Zavoda za javno zdravlje Beograda i kako nema nikakvih simtoma, smatra se da su potpuno izlečeni i da su sada imuni na ebolu.

Blic piše da se radi o zdravstvenimr danicima koji su bili angažovani u italijanskoj terenskoj bolnici i lečili su inficirane od ebole, a nisu želeli da se priča u javnosti jer su samo porodici rekli da su oboleli od opakog virusa. - Mladići su po saznanju da imaju ebolu izričito tražili da ostanu u Sijera Leoneu i da ih nipošto ne prebacuju u Srbiju. To je na neki način herojsko delo. Nisu želeli da virus donesu u Srbiju. Mislili su na svoju porodicu, prijatelje i građane - kaže za ovaj list direktor "Batuta" dr Dragan Ilić.

Ova dvojica Beograđana sada u krvi imaju svojevrstan "serum za oporavak", što je novo ime za krv oporavljenih pacijenata, za koju se veruje da sadrži posebna antitela koja pomažu u borbi protiv ebole.

  • 22.06.2015 09:23
    Хоћу да ме они од сада лече. Како се зову?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija