"Utvrdiće se tačan razlog ozračenja radiologa"

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će se utvrditi tačan razlog zbog koga je pet zdravstvenih radnika u Nišu ozračeno dodajući da se sve radi da do toga ne dolazi.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će se utvrditi tačan razlog zbog koga je pet zdravstvenih radnika u Nišu ozračeno dodajući da se sve radi da do toga ne dolazi.

- Utvrdićemo koji je tačno razlog. Radimo sve da do toga ne dođe nabavkom nove opreme i primanjem novih ljudi -  rekao je Lončar za RTS navodeći da taj problem sigurno biti rešen, jer se od samog početka radi na tome.

On je istakao da se zato i rade redovne kontrole i svi pregledi koji su neophodni da bi se na samom početku utvrdilo ako se nešto dešava. Kako je istakao, uzrok zračenja može biti različit - zbog aparata, infekcije ili nečeg drugog.

Kako su preneli mediji, kod petorice radiologa na Odeljenju za radioterapiju Klinike za onkologiju u Nišu analizom krvi su utvrdjene promene u strukturi celija (hromozomske aberacije). Zbog toga su od početka godine trojica tehničara bila prebačena na druga radna mesta, na kojima nema zračenja, dok su dvojica otišla na bolovanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija