Ministarstvo apeluje: Ne idite u Tunis

Ministarstvo spoljnih poslova apelovalo je ponovo na građane da ne putuju u Tunis zbog nestabilne bezbednosne situacije, a one koji se tamo već nalaze pozvalo da se prijave ambasadi Srbije kako bi im, u slučaju potrebe, mogla pružiti konzularnu zašitu i pomoć.
Ministarstvo spoljnih poslova apelovalo je ponovo na građane da ne putuju u Tunis zbog nestabilne bezbednosne situacije, a one koji se tamo već nalaze pozvalo da se prijave ambasadi Srbije kako bi im, u slučaju potrebe, mogla pružiti konzularnu zašitu i pomoć.

"Usled veoma nestabilne bezbednosne situacije i potencijalne opasnosti od novih terorističkih napada, ponovo pozivamo državljane Republike Srbije da se uzdrže od putovanja u Tunis", saopštilo je Ministarstvo.

Državljanima Srbije koji se već nalaze u Tunisu, sugeriše se da, u cilju lične bezbednosti, maksimalno pojačaju mere opreza, poštuju uslove vanrednog stanja i da izbegavaju mesta masovnih okupljanja, kretanje izvan hotela i putovanja po zemlji u individualnoj režiji, navedeno je u saopštenju.

U slučaju daljeg pogoršanja bezbednosne situacije, turisti koji borave u Tunisu moraju biti spremni da u najkraćem roku napuste Tunis, upozorilo je Ministarstvo.

Državljani Srbije u Tunisu treba, ukoliko to već nisu učinili, da prijave adrese i kontakt telefone ambasadi Republike Srbije u Tunisu, kako bi im se, u slučaju daljeg pogoršanja bezbednosne situacije, mogla pružiti hitna konzularna pomoć i zaštita, navodi ministarstvo.

Adresa ambasade Republike Srbije u Tunisu je: 4, Rue de Liberia, 1002 Tunis-Belvedere, telefoni: + 21671/780-624, + 21671/794-626, + 21671/783-057, i-mejl: amb.serbia@gnet.tn <mailto:amb.serbia@gnet.tn>.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.