Verbić: Kome je 7.000 dinara malo, neka vrati

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da oni predstavnici sindikata koji smatraju da pomoć od 7.000 dinara nije fer, mogu to da vrate u republički budžet.
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da oni predstavnici sindikata koji smatraju da pomoć od 7.000 dinara nije fer, mogu to da vrate u republički budžet.

"Vlada je odlučila da uplati jednokratnu pomoć svim zaposlenima u prosveti i to nije pomoć za sindikate, već za prosvetne radnike", rekao je Verbić. On je naveo da predstavnici sindikata koji su time nezadovoljni mogu da vrate tu pomoć. Na pitanje da li to znači novi štrajk, on je rekao da ne znači.

"Siguran sam da ovo nije glas svih predstavnika sindikata", rekao je Verbić, dodajući da su sindikati bili konstruktivni i da su imali dobar dijalog.

Skupština Srbije trebalo bi danas da raspravlja o dopunama Zakona o budžetu za 2015. godinu kojima je predviđena jednokratna pomoć za zaposlene u prosveti od 7.000 dinara.

  • Radno mesto u Srbiji

    13.11.2015 13:32
    Privilegija
    Dakle, šta smo imali: još od 90-tih se sistematski uništava privreda, pa ljudi beže u državni sektor. A tu ima mesta samo za one koji ne misle svojom glavom, nego poslušno klimaju.
    U poslednje vreme, ne samo tokom vlasti presvučenih radikala, stvari su se toliko pogoršale da samo onaj ko može da poslodavcu da nešto za uzvrat (pare, veze, seksualne usluge) ima posao.
    Onda dolazi do davanja "pomoći", bez ikakve korelacije sa učinkom prosvetara, sa platama koje su značajno snižene i međusobno nejednake... To sve ukazuje na podanički odnos koji ova vlast želi da uspostavi sa ljudima koji žive u Srbiji (voleo bih da kažem s građanima, ali oni nisu građani).
    Ko može da beži, neka beži, ko ne može...
  • dj

    12.11.2015 10:13
    Ukrade ti svaki mesec 7000 i onda ti jedan mesec kao pokloni 7000. I mi treba da nasednemo na ovaj poklon? Pokloni za sve prosvetare su i dalje manji od poklona Srebrenici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).