Lončar: Nijedan lekar neće biti otpušten

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar poručio je da neće biti otpušten nijedan lekar i medicinska sestra, već da će biti smanjivan broj nemedicinskog osoblja.
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar poručio je da neće biti otpušten nijedan lekar i medicinska sestra, već da će biti smanjivan broj nemedicinskog osoblja.

U skupštinskoj raspravi o predloženom budžetu za narednu godinu, Lončar je saopštio da je Vlada Srbije nasledila 24 odsto nemedicinskog osoblja, a da su u svetu normativi da ih ima 10 odsto.

Ministar zdravlja je rekao da se mora prekinuti sa takvom praksom, kako bi lekari i medicinsko osoblje mogli da imaju bolje uslove i imaju veće plate.

Lončar je saopštio da je budžet za zdravstvo 2016. za 1,2 miljarde dinara veći nego ovogodišnji.

  • 09.12.2015 15:07
    Moze, ali cete placati servise i gazdu servisa. A i prekovremeno za te sto su ostali i to isto onako kako sebi obracunavate. Nego, ja kada sam poceo raditi bilo je dva direktora i jedan direktor za finansije. Sada ima 3 medicinara direktora i jedan za finansije. Sve vrca od sefova odeljenja i sluzbi (odeljenja sa 2 kreveta i nacelnikom). Nego, spremacice su preko servisa sa strane. Zasto njihova sefica nije preko tog servisa? Pre 30 godina sef radionice je bio zaduzan za zastitu, vozace, otpad. Sada! Za sve ovo imate referenta i posebno sefa sa ne malom platom (rodbinu bivseg direktora) Da li ce i oni dobijati otkaze? Za one koji ne znaju, JEDNA spremacica pokriva citav sprat bez obzira koliko ima odeljenja. Puno je nemedicine? Da ponovo napomenem da sada placate radnika servisa i gazdu servisa. Usteda? Ima se, moze se.
  • ns ja

    09.12.2015 13:48
    Što volim kad ovi najnebitniji, nepismeni, a prekobrojni i nepotrebni, osiono i drčno, kako to uvek biva u Srbiji, prete medicinskim doktorima i niže stručnim zdravstvenim radnicima!!! Eeee zemljo Srbijo, ne brinite, ima dovoljno čistačica koje hoće da rade, a ne po tri četiri na jednom radnom mestu...
  • yY

    09.12.2015 13:39
    A
    a zubari ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija