Drašković: Sa majkom u Sibiru nikad nećemo stići u Evropu

Osnivač i lider Srpskog pokreta obnove (SPO),Vuk Drašković ponovo je danas izabran za predsednika ove stranke, na 7. Saboru u Kragujevcu pod sloganom "Putokaz".

Osnivač i lider Srpskog pokreta obnove (SPO),Vuk Drašković ponovo je danas izabran za predsednika ove stranke, na 7. Saboru u Kragujevcu pod sloganom "Putokaz".

Izabrano je i pet potpredsednika stranke: Aleksandar Čotrić iz Beograda, Mirko Čikiriz iz Kragujevca, Aleksandar Jugović iz Čačka, Ljiljana Kosorić iz Kosjerića i Žika Gojković iz Sombora.

Drašković je rekao da je "pre četvrt veka, uz podršku stotina hiljada građana, SPO bio put Srbije ka Zapadu, a sada je putokaz" dodajući da je predstojeće otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa EU "veliki uspeh, ali da je konačni cilj daleko, kao i da su domaći otpori i saplitanja jači nego ikada".

Prema njegovim rečima, SPO nije podržao kampanju protiv prijema Kosova u Unesko, ocenivši da je ona bila lišena i logike i cilja. "Srbija danas ne može da štiti svoju baštinu na Kosovu, a tražila je da je ne štite ni kosovske vlasti. Vodili smo kampanju u korist svoje štete i navukli bes Albanaca, a žrtve albanskih ekstremista mogu biti samo kosovski Srbi i Briselski sporazum", rekao je Drašković.

On je kritikovao izjavu šefa države da je Rusija majka Srbiji, objasnivši da "nam je Srbija i temelj i krov" i da "sa majkom u Sibiru nikad nećemo stići u Evropu, niti će Evropa doći ovamo". Pogotovu što ta "majka" danas podržava i štiti sve one kojima se u Hagu sudilo i još se sudi za ratne zločine, one koji su deset punih godina srpskom narodu nanosili najveće poraze i sramotu i koji su, i u Srbiji, počinili tolike zločine, naglasio je Drašković.

  • 13.12.2015 14:51
    Vrati se u Hrcegovinu i tamo politici....
  • 13.12.2015 12:17
    Ne smem da napišem šta mislim
    Vuče Brankoviću, zašto si potpisao zakon o slobodnom preletu NATO aviona i trovanja naroda sa neba?
  • Lala

    13.12.2015 11:47
    bas je jadno..
    kada se neko prima na politicare, ako je nekome uzor politicar, taj definitivno mora otici kod doktora ..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija