Sindikati: Vlast postaje nervoznija, a situacija u društvu sve gora

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" uputili su danas, kako kažu, oštar protest vlastima zbog jučerašnjeg takozvanog "spontanog okupljanja" građana Obrenovca u Beogradu, za koje se ispostavilo, a prema izjavama samih učesnika da su među njima i stranački aktivisti vladajuće političke partije.
"Smatramo da je organizovanje neprijavljenog okupljanja građana i boračkih udruženja nasuprot uredno najavljenom i prijavljenom skupu vojske i policije ispred zgrade Vlade Srbije, opasno poigravanje sa bezbednošću, jer je očigledno da je on organizovan sa jedinom namerom da se isprovociraju pripadnici sindikata vojske i policije koji se legitimno bore za svoja urušena prava. Ono što takođe veoma zabrinjava je da vlast, koja je došla na nezadovoljstvu naroda željnog pravde i boljeg života, sad već očigledno posle pune četiri godine vladavine, tri izborna ciklusa i sprovođenja ekonomskih mera štednje po nalogu Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, postaje sve nervoznija i ne može da shvati da se beda i nemaština i dalje osećaju na svakom koraku i da je u svim segmentima srpskog društva situacija sve gora i lošija", poručuju u Slozi.
 
Umesto dijaloga, zakulisnim radnjama i manipulacijama preko svojih stranačkih aktivista i lojalnih udruženja, vlast počinje da organizuje i kontraproteste sindikatima, smatraju u sindikatu i dodaju da takva situacija predstavlja "otvoreno i najgrublje kršenje ratifikovanih sindikalnih konvencija, direktno uplitanje  u ustavno i zakonsko pravo onih koji bi da se legitimno bore za poboljšanje svog urušenog socijalnog položaja, a koje je danas veoma izraženo i vidljivo u niskim zaradama i sve lošijim uslovima rada".
 
"Ovim ujedno pozivamo i sve sindikate, pojedince, a posebno boračka udruženja i organizacije kojima je stalo do vladavine prava da osude ovakva 'spontana okupljanja', kako se jednog dana svi mi zajedno ne bi probudili u zemlji koja podseća na sve, osim na normalnu i demokratski slobodnu uređenu državu i društvo", zaključili su u Slozi.
  • Gari

    27.12.2016 13:39
    Lol, kako su glupe ove botine, alo paceri, pa niko ne ostavlja mejl u naslovu :D Pogresili ste portal kanda. Ali nema veze, skupljamo te vase lazne adrese pa cemo ih prijaviti za SPAM.
  • dule

    26.12.2016 12:24
    Svakom botu iskreno želim dvodnevnu sraćkalicu nakon svakog ostavljenog botovskog komentara. Mada, pošto je sad novogodišnja atmosfera, u tom duhu im skraćujem iskrenu želju na jedan dan.
  • Sremčina

    26.12.2016 10:40
    Hehehehehe .... panika među redovima SNS bot armije lagača.

    Neka, vreme je da se izađe na ulice i očisti sva prljavština od 1988-e. Ovog puta kako treba!

    Što pre to bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.