Savetnik Tomislava Nikolića postaje direktor Kulturnog centra u Parizu

Savetnik aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Radoslav - Lale Pavlović, kandidat je za direktora Kulturnog centra u Parizu.
Kako piše "Blic", ovo je samo deo šireg dogovora po kojem bi aktuelnog ambasadora Rajka Ristića, kojem ističe mandat i koji je pozvan na konsultacije u Srbiju nakon što je sud u Francuskoj odlučio da Ramuša Haradinaja ne izruči Srbiji, trebalo da zameni bivši ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić.
 
To bi praktično značilo da dvojica najbližih saradnika predsednika Srbije idu u Pariz. I ukoliko se plan realizuje, Mrkić će, kako stoji u hijerarhiji, kao ambasador biti nadređeni Pavloviću.
 
"Nikolić pokušava sve svoje bliske saradnike da zbrine dok je još na funkciji. O tome je razgovarao sa novoizabranim predsednikom Vučićem i, koliko nam je poznato, mesta će biti za Mrkića i Stanislavu Pak, dok je pitanje gde će biti razmešteni ostali iz kabineta", navodi sagovornik beogradskog lista.
 
Kulturni centar u Parizu je san brojnih diplomata i ljudi iz sveta kulture jer podrazumeva život u centru Grada svetlosti za dobru deviznu platu, uz malo posla.
 
Kako piše "Blic", zgrada KIC-a nalazi se na idelnom mestu u Parizu, u središtu pešačke zone u ulici San Martin, preko puta jednog od najvećih svetskih muzeja savremene umetnosti "Žorž Pompidu". Kao državna institucija, KIC ima zadatak da stranu javnost upoznaje sa političkim, kulturnim, naučnim i ostalim sadržajima, kao i našom baštinom i aktuelnim stvaralačkim dostignućima, u cilju afirmacije i ugleda zemlje u svetu. Na čelu KIC-a trenutno je Slavica Petrović, koja je i pre imenovanja ispunjavala uslove za penziju.
  • Gluten Free

    15.05.2017 12:43
    Niko nema pravo da se ljuti što nas ceo svet šikanira i izbegava. Ovakvo partijsko premeštanje je upravo razlog što sa Srbijom niko neće da ima posla.
  • skoro poludeo

    15.05.2017 11:31
    Kakva divna vest.
  • Vojtilovski

    15.05.2017 11:25
    Hahaha koliko besposlenih zgubidana našlo da komentariše Laleta Pavlovića, uz Dušana Kovaćevića, najplodonosnijeg zivućeg srpskog pozorišnog i tv pisca. Mislim stvarno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".