Godišnje se ukradu i oštete saobraćajni znaci u vrednosti od 120 miliona dinara

Osim zbog lopova koji kradu saobraćajne znakove sa koridora, preduzeće "Putevi Srbije" štetu trpi i zbog ispisivanja grafita na saobraćajnim znakovima.

Tek što su početkom godine postavili novu zaštitnu ogradu od buke na auto-putu kroz Beograd, kod KBC "Bežanijska kosa" i kod zgrade Hitne pomoći u Beogradu, na ovim "panelima" već su osvanuli grafiti.

U "Putevima Srbije" kažu da godišnja vrednost ukradenih, oštećenih, uništenih saobraćajnih znakova, putokaznih tabli, smerokaza i ostale saobraćajne signalizacije i opreme iznosi oko 120 miliona dinara, odnosno oko milion evra, pišu "Novosti".

Na godišnjem nivou se ukrade ili ošteti više hiljada saobraćajnih znakova i putokaznih tabli. Obim štete zbog krađe ili oštećenja saobraćajne signalizacije i opreme se multiplikuje kada se uzme u obzir da se podaci odnose samo na državne puteve koji su u nadležnosti JP "Putevi Srbije", a nisu uzeti u obzir i opštinski, odnosno lokalni putevi u Srbiji i ulice u gradovima i naseljima koji su u nadležnosti gradova i opština.

U "Putevima" napominju da krađa, uklanjanje ili oštećenje saobraćajne signalizacije i opreme smanjuje bezbednost i direktno ugrožava živote učesnika u saobraćaju, te kazne za takva krivična dela bi trebalo da budu oštrije.

  • Tja

    29.08.2017 06:45
    Zašto se skidaju
    Čuo sam da ove veće znakove koriste za izradu kvadratnih tepsija za pekare, za pečenje jarića, jagnjadi, prasadi... kažu da su prilično trajni. Samo zavrnu krajeve znaka.
  • haha

    27.08.2017 20:54
    Asociralo me ovo na neke davne dane kad sam poslom odlazila u naselje Veliki Rit. Jedan od upecatljivih utisaka mi je bio da svaka "kuca" ima ove kupe na pruge, po nekoliko, ne znam zasto, a videla sam i po koji znak. Kao neka vrsta dekoracije.
  • Boki

    27.08.2017 14:43
    Ja kad vjdim nase ljude kako voze u inostranstvu ili kako se ponasaju - rec stoka nije dovoljna. Losi smo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.