Brajović: Odugovlačenje izbora državnog sekretara šteti reformi medija

Bivši državni sekretar za informisanje Nino Brajović kaže da odugovlačenje izbora državog sekretara šteti i Ministarstvu kulture i medijskoj reformi.
Brajović je rekao da on tu dužnost ne obavlja od 29. juna ove godine, kada je prestao mandat prethodnoj vladi i da je kandidat ministra za reizbor na tu dužnost, ali da odluku o tome donosi Vlada Srbije.
 
Od 29. juna, kada su razrešeni svi državni sekretari, prestankom mandata prethodnoj vladi, neki državni sekretari su ponovo izabrani, a dosta ih, koliko je njemu poznato, još uvek nije imenovano.
 
"Ja sam, koliko znam, kandidat ministra kulture, a da li ću ponovo biti izabran zavisiće od odluke kabineta Ane Brnabić, jer sekretare imenuje vlada. Ovoliko odugovlačenje sa imenovanjem državnog sekretara ide na štetu rada Ministarstva kulture i infromisanja i reforme medijskog sistema", naveo je Brajović.
 
Ministarstvo kulture potvrdilo je ranije danas da Brajović više nije državni sekretar za informisanje u tom resoru, nakon što je isteklo tri meseca od formiranja vlade. On je na tu funkciju bio imenovan 19. decembra prošle godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".