Popović: Tužiću KRIK; Dojčinović: Priču objavljujemo sutra

Predsednik Srpske narodne partije i ministar u Vladi Srbije Nenad Popović najavio je da će tužiti novinare istraživačke mreže KRIK, jer, kako je naveo, dva dana o njemu objavljuju lažne informacije.
Popović: Tužiću KRIK; Dojčinović: Priču objavljujemo sutra
Foto: Medija centar Beograd
Popović je u saopštenju dodao da je "cilj tih lažnih informacija da naruše njegov ugled i diskredituju ga kao političara i nosioca državne funkcije". 
 
"Zbog laži koje je KRIK izneo o meni, a koje su povredile moju čast i ugled u Srbiji i inostranstvu, tužiću novinare KRIK-a, a sav novac koji dobijem od presude uplatiću na račun ustanova za zbrinjavanje dece bez roditeljskog staranja", saopštio je Popović. Kao primer laži, naveo je da ga je KRIK prvo optužio da ima kompanije u ofšor zonama koje se pominju u "Rajskim papirima", da bi se kasnije ispravili i rekli da nikada nisu tvrdili da poseduje kompanije u tim ofšor zonama. 
 
Za Popovića je i laž tvrdnja da je agencija Eplbi odbila da za njega uradi predlog prenosa kompanija u ofšor zone iz "Rajskih papira". "KRIK je naveo da Eplbi to nije uradio jer sam ocenjen kao rizičan klijent zbog 'kontroverznih poslova u Rusiji'. To je ordinarna laž. Eplbi je napravio taj predlog i naplatio tu uslugu mojoj konsultantskoj kući PWC i meni. Ali taj predlog nikada nisam realizovao", naveo je Popović. 
 
On je dodao da je KRIK izneo tvrdnju da poseduje kompaniju u ofšor zoni na Britanskim devičanskim ostrvima što nije tačno. "Sve moje kompanije su, kao što sam i naveo, na današnji dan registrovane na teritoriji Evrope i Rusije i to je podatak koji lako može da se proveri", rekao je Popović i dodao da je o svemu navedenom u zakonskom roku informisao sve nadležne državne organe Republike Srbije.
 
Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović ovako je na Tviteru prokomentarisao najavu tužbe:
 
  • evgenije

    07.11.2017 19:11
    Zanimljivo je kako su svi ti naši bogatuni postali bogatuni devedesetih godina. Dok je običan narod prevrtao po kontejnerima da se prehrani dokle su se ovakvi i slični njemu bogatili prodavajući maglu uvijenu u patriotizam.
  • Rusofil_IQ0

    07.11.2017 18:43
    @rodoljub
    Za tebe je laza lazarevic!
    Kakve veze rotsild i ostala bagra imaju sa domacim lopovima, osim sto ih ovi nasi kopiraju 100 puta gore!
  • Samo napred

    07.11.2017 18:25
    Moguce je da ce uspeti u svojoj nameri jer se ovaj prebogati ruski dupelizac visoko kotira u guberniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".