Skitnica iz muzeja ukrala viljušku iz 13. veka

Policija u Vranju uhapsila je ženu skitnicu, koja je pre otvaranja izložbe "Jelena velika kaljica", ukrala viljušku iz 13. veka.
Skitnica iz muzeja ukrala viljušku iz 13. veka
Foto: Pixabay
Kako javlja Blic, viljuška je ukradena "sa trpeze srpskih vladara u državi Raškoj".
 
Direktor Narodnog muzeja u Vranju Saša Stamenković rekao je da je kradljvica uhapšena četiri sata posle otvaranja izložbe zahvaljujući snimcima sa video nadzora. Žena skitnica, kako piše Blic, često boravi u blizini Galerije Narodnog muzeja. 
 
Pre otvaranja izložbe Narodnog muzeja iz Kraljeva, koja je posvećena sećanju na sedam vekova od smrti kraljice Jelene Anžujske, primećen je nestanak retkog i vrednog muzejskog eksponata. 
 
Novinari su obavešteni da u Srbiji postoje samo tri ovakva muzejska eksponata stara čak osam vekova. 
 
Izložba posvećena srpskoj vladarki Jeleni Anžujskoj otvorena je povodom slave Svetog kralja Milutina, koju obeležava Narodni muzej u Vranju. Vranjancima se pruža prilika da izložbu vide u narednih mesec dana, piše Blic.
  • Zgrožen

    14.11.2017 09:41
    Ciljano
    Zbog izjava da smo jeli viljuškom pre njih, i imali krunu pre njihovog osnovanja krune, oni sad kradu i uništavaju sve artefakte sa ovih prostora.
    Nedugo zatim , izaći će sa novom istorijom da Sloveni na ovim prostorima nisu ni postojali.
    A ova vlast im pomaže u tome, znamo zašto. Njihova je a ne naša i narodna.
    Tako je i SANU doneo odluke isključivo u korist američkih instituta, da nekadašnji bombarderi jedini imaju pravo istraživanja i odnošenja istorijskih dokaza sa ovih prostora.
    Znači, nema konkurencije, zabranjeno za EU, Ruse i Kinu, dozvoljava se isto ono što se dešavalo u Iraku posle njegovog uništenja.
    Brisanje svih dokaza postojanja originalnog sa osvojene teritorije.
  • Biba

    13.11.2017 23:20
    Samo štedite na radnoj snazi, kome trebaju čuvarui u muzejima. Lopovi, slobodno dođite, u Srbiji muzeje ne čuva niko!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".