Samostalni sindikat poštanskih radnika ne odustaje od protesta i štrajka

Predsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika Zoran Pavlović ocenio je večeras da je dogovor premijerke Ane Brnabić i reprezentativnih sindikata Pošta Srbije o odustajanju od generalnog štrajka očekivan, ali je i dodao da Samostalni sindikat neće odustati od protesta i štrajka koje je najavio za sledeću nedelju.
Samostalni sindikat poštanskih radnika ne odustaje od protesta i štrajka
Foto: 021.rs
Pavlović je kazao da će Samostalni sindikat održati protest u ponedeljak u 19.30 ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu, a da će u utorak, 21. novembra početi štrajk, jer traži ispunjenje svih zahteva koje je ranije dostavio premijerki Ani Brnabić.
 
"Mi ne odustajemo od protesta, sve ostaje kako je najavljeno. Pozvaćemo sve zaposlene da na protest dodju sa decom ali ćemo pozvati i gradjane jer Pošta Srbije je preduzeće od opšteg interesa, to je servis gradjana i ne smemo dozvoliti da se političkim nagodbama naše preduzeće upropasti", kazao je Pavlović. 
 
On je dodao da će sutra biti održani završni dogovori o protestu i štrajku, u kojima će učestvovati predstavnici štrajkačkog odbora, zaposleni koji su učestvovali na prethodnim protestima i oni koji su zbog toga suspendovani sa posla. Pavlović je podsetio da radnici Pošta Srbije traže smenu direktorke Mire Petrović kojoj je v.d. mandat istekao 12. septembra, i da budžetska inspekcija i Državna revizorska institucija provere poslovanje tog preduzeća.
 
Na listi njihovih zahteva je i smena Nadzornog odbora Pošte Srbije, da se radnici koji rade na sistematizovanim radnim mestima s rešenjima o privremeno-povremenim poslovima prevedu u radni status na odredjeno vreme, kao i da se obezbedi optimalan broj ljudi na tehnološkim radnim mestima i raskinu ugovori sa penzionerima koji rade na čelnim mestima u preduzeću.
 
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić saopštila je ranije danas da su je predstavnici reprezentativnih sindikata "Pošte Srbije" obavestili da je doneta odluka o odustajanju od generalnog štrajka koji je bio zakazan za ponedeljak, 20. novembar. Premijerka je rekla da je Vlada Srbije spremna da sa sindikatima razgovara o daljem poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u "Pošti Srbije".
  • Iz iskustva

    18.11.2017 14:34
    Stranačke igre
    Da bi mogli da otpuste dostavljače, nameštaju im igre.
    Nadređeni prime poštu koju ne proslede dostavljačima, a zatim je vraćaju pod raznim razlozima ko neisporučenu, falsifikujući potpise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.