Zatraženo izručenje Veselina Vukotića

Crnogorski ministar pravde Duško Marković potpisao je danas zahtev za izručenje Veselina Vukotića iz Srbije, koga Podgorica traži jer je osudjen na kaznu zatvora od 20 godina zbog ubistva u Kotoru 1997. godine.

Crnogorski ministar pravde Duško Marković potpisao je danas zahtev za izručenje Veselina Vukotića iz Srbije, koga Podgorica traži jer je osudjen na kaznu zatvora od 20 godina zbog ubistva u Kotoru 1997. godine.

Šef kabineta ministra pravde Nikola Šaranović kazao je da je izručenje Vukotića, državljanina Crne Gore i Srbije, zatraženo na osnovu ugovora dve države o izručenju. On nije mogao da saopšti kada očekuje odgovor nadležnih organa Srbije.

Veselin Vesko Vukotić uhapšen je krajem prošle godine u Novom Sadu, a novosadski Viši sud pustio ga je da se brani sa slobode, nakon što je dozvoljeno da mu se ovde u ponovljenom postupku sudi iz početka. Vukotić je uhapšen na osnovu Interpolove poternice.

Decembra 2008. godine iz Belgije, gde se njegovo ime dovodilo u vezu sa ubistvom političkog emigranta Envera Hadrijua, izručen je Srbiji. Potom je bio u pritvoru Okružnog zatvora u Novom Sadu gde mu je avgusta 2009. pozlilo pa je zbog srčanih problema operisan na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici. Kada se oporavio prekinuto mu je izdržavanje kazne i našao se na slobodi. Mediji pišu kako je svojevremeno radio za DB i da se tereti za više ubistva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.