KKR prodaje Junajted grupu?

Investicioni fond KKR razmatra mogućnost prodaje "Junajted grupe", koja posluje i u Srbiji, u sklopu transakcije kojom bi vrednost te kompanije, uključujući dugove, mogla dostići do tri milijarde evra.
KKR prodaje Junajted grupu?
Foto: Pixabay
Do prodaje bi moglo doći u trenutku povećanja aktivnosti u telekomunikacionom i emiterskom sektoru u Evropi, a kompanije poput giganta "Vodafon grupe" kupuju imovinu širom Evrope kako bi ponudile pakete kablovskih, internet i fiksnih telefonskih usluga u nastojanju da osvoje što više korisnika.
 
"Junajted grupa", čije je sedište u Amsterdamu, posluje u jugoistočnoj Evropi, opisujući sebe kao najvećeg privatnog telekomunikacionog provajdera u zemljama bivše Jugoslavije. Osnovana je 2007. godine spajanjem SBB-a, "Telemaha Slovenija" i "Telemaha Bosna" i nudi usluge televizije, fiksne i mobilne telefonije širom Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije.
 
Prema ocenama nekih bankara, zbog relativno malog tržišta jugoistočne Evrope, "Junajted grupa" možda neće privući pažnju velikih igrača iz sektora telekomunikacija, ali će, zbog dobrog menadžerskog tima, širine ponude i rasta broja korisnika, verovatno privući pažnju investitora. Prema podacima dostupnim na internet stranici "Junajted grupe", kompanija ima 3,62 miliona korisnika, dok je u martu 2014. godine, kada je KKR kupio većinski udeo u kompaniji, imala 1,89 miliona korisnika.
 
"Junajted medija" predala je, početkom juna, Komisiji za zaštitu konkurencije zahtev za odobrenje kupovine 100 odsto udela u kompaniji "Dajrekt medija" na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, što uključuje i zahtev za odobrenje "Dajrekt mediji" za kupovinu terestrijalnih televizijskih stanica Pink BiH i Pink Crna Gora.
 
"Junajted grupa" u Srbiji poseduje TV stanicu N1, distributivni kablovski sistem SBB, kao i još nekoliko kablovskih kanala.
  • Tsi Nick

    20.06.2018 22:07
    Evo prilike za Asomacum da odreši kesu ... ;-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".