Srednji kurs 100,32 dinara za evro

Dinar će sutra ojačati za 22 pare ili 0,2 odsto i zvanični srednji kurs će biti 100,3192 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbija.

Dinar će sutra ojačati za 22 pare ili 0,2 odsto i zvanični srednji kurs će biti 100,3192 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbija.

Na mesečnom nivou dinar je zabeležio pad prema evru od 2,8 odsto, a na godišnjem rast od 3,9 odsto.

Dinar je od početka ove godine imao najveću vrednost 23. maja, kada je srednji kurs bio 96,7007 dinara za jedan evro, a najmanju 6. januara kada je evro vredeo 106,4947 dinara.

Indikativni kurs dinara prema dolaru u ponedeljak popodne je 69,0856 dinara za jedan dolar i na dnevnom nivou je jači za 38 para ili 0,2 odsto. Na mesečnom nivou dinar je prema dolaru oslabio za 2,5 odsto, a u odnosu na period od pre godinu dana ojačao je za 20,3 odsto.

Narodna banka Srbije je od 1. jula, radi ažurnog informisanja javnosti o kretanju vrednosti dinara, pored kursa prema evru, počela da objavljuje i indikativni i zvanični kurs domaće valute prema američkom dolaru.

Indikativni kurs dinara prema američkom dolaru se ažurira dva puta dnevno - prvi put oko 14 časova na bazi indikativnog kursa dinara prema evru i aktuelnog međuvalutnog odnosa evra prema dolaru na inostranim tržištima, i drugi put, oko 18 časova, na osnovu podatka o zvaničnom srednjem kursu dinara prema evru i tad aktuelnom međuvalutnom odnosu evra prema dolaru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.