Ombudsman poziva na razum

Ombudsman Saša Janković izrazio je zabrinutost zbog učestalih incidenata kojima je u osnovi mržnja i apelovao na solidarnost i toleranciju.
Ombudsman Saša Janković izrazio je zabrinutost zbog učestalih incidenata kojima je u osnovi mržnja i apelovao na solidarnost i toleranciju. "Vandalizam u kulturnom centru u Novom Sadu, nasilje u Temerinu, poziv na likvidaciju Nezavisnog udruženja novinara Srbije, pojačana napetost u vezi Parade ponosa i tenzije u Sandžaku neke su od pojava koje govore o visokim unutardruštvenim napetostima".

Ombudsman je podsetio da svako ko toleriše, podstiče i sprovodi akte mržnje i netolerancije prema pripadnicima druge društvene grupe treba da zna da time ne samo da krši prava članova te grupe, već i da slabi snagu svoje zemlje. "Činjenica da se na Kosovu i Metohiji u dužem periodu krše elementarna ljudska prava manjinskog stanovništva i druga dešavanja u vezi sa tom pokrajinom izazovi su koje će svaka zajednica, pa i naša, lakše da prebrodi ako je ujedinjena u poštovanju različitosti, a ne podeljena u netrpeljivosti".

Janković je dodao da je, zbog toga, ogromna odgovornost onih koji građane nasiljem, mržnjom i predrasudama dele na "patriote i izdajnike, normalne i bolesne, pravoverne i krivoverne, naše i tuđe".
  • loznica

    27.09.2011 16:16
    briga
    razum`strpljenje dva fakultetski obrazovana ne zaposlena coveka
  • DD

    27.09.2011 13:49
    Da ljudi imaju sta da jedu, mozda bi bilo drugacije..ovako im je pripadnik druge nacije, opredeljenosti bilo koje vrste kriv a ne sami oni.. :S
  • starac od ravnice

    27.09.2011 11:23
    bravo
    za glas razuma, niko ga neće slušati, kao ni do sad, ali bravo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.