LSV očekuje povraćaj imovine rehabilitovanima

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov najavila je da će skupštinskom Zakonodavnom odboru podneti zahtev za autentično tumačenje odredbe Zakona o povraćaju imovine koja se odnosi na pravo restitucije pripadnika okupacionih snaga.

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov najavila je da će skupštinskom Zakonodavnom odboru podneti zahtev za autentično tumačenje odredbe Zakona o povraćaju imovine koja se odnosi na pravo restitucije pripadnika okupacionih snaga.

Ona je rekla da očekuje da taj odbor donese autentično tumačenje da oni pripadnici okupacionih snaga koji su rehabilitovani mogu da imaju pravo na restituciju. "To znači da će svako, bez obzira koje nacionalnosti bio, koji je prisilno mobilisan, koji je pružao otpor mobilizaciji ili se na bilo koji način protivio tome, moći da bude rehabilitovan i moći da traži imovinu nazad", objasnila je Aleksandra Jerkov. Ona je dodala da će time biti razrešena dilema oko prava na restituciju pripadnika okupacionih snaga i njihovih potomaka.

Skupština Srbije usvojila je Zakon o povraćaju imovine i obeštećenju krajem septembra, a izglasavanje tog zakona pratila je polemika oko prava na restituciju pripadnika okupacionih snaga. Zakon iz restitucije isključuje pripadnike okupacionih snaga koje su tada delovale na teritoriji Vojvodine, protiv čega su bili Savez vojvođanskih Mađara, kao i sama Mađarska, koji tvrde da se time diskriminišu Mađari u Vojvodini.

  • Nedja

    13.10.2011 17:36
    Ta nemojte tako, to je bilo dobro i lepo dete, tu iz komsiluka, ali se uhvatilo loseg drustva. Mene samo cudi kako sve vise i vise i telesno lici na Nedju.
  • semtex

    13.10.2011 15:00
    @Aleksandar
    Umrla bi od gluposti...
  • ana

    13.10.2011 13:19
    Svaka čast
    Užasno me nervira sva ta priča oko SVM i uslovljavanja Srbije da dobije status kandidata jer se fašistima brani da im se vrati imovina. Nek'im je rekla! A ovi komentari: "jede žvakaću gumu u pralamentu", "toliko o antifašističkoj šaradi" i "ova kad bi zmiju otrovnicu ujela - uginula bi"..ČEMU TO? Šta, nervira vas što neće da se imovina vrati fašistima? Zamišljam vas što sedite zaludni u firmama u koje ste se uvalili i hejtujete..Ma, vi ste bre gori od svake otrovnice, pucate od otrova!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.