Leskovčanka demantuje da je prevarila putnike

Nakon saopštenja leskovačke policije o hapšenju izvesne D.D. zbog prevare putnika, ona je otkrila svoj identitet i demantovala saopštenje koje su preneli lokalni dopisnici agencija.

Nakon saopštenja leskovačke policije o hapšenju izvesne D.D. zbog prevare putnika, ona je otkrila svoj identitet i demantovala saopštenje koje su preneli lokalni dopisnici agencija.

"Kao direktorka i vlasnica turističke agencije "Hera team" iz Leskovca, ja, Dragana Damnjanović, izjavljujem da je informacija o odredjivanju pritvora ili hapšenja potpuno netačna, kao i da je netačna informacija o tome da sam izvršila krivično delo prevare, kako bih pribavila protivpravnu imovinsku korist od preko 307.000 dinara. Preneta izjava da sam lišena slobode nije tačna jer o odredjivanju pritvora rešava istražni sudija koji je zahtev za odredjivanje pritvora od strane policijske uprave Leskovac odbacio kao neosnovan.

Radi preciznije informacije o tome da nisam učinila delo prevare kako bih sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist postoje zapisnici turističke inspekcije od 5. januara, kao i službena beleška policijske uprave broj KU-231-3/12 od 16. januara, kao dokumenti iz kojih se jasno vidi da je novac primljen od putnika po osnovu aranžmana uplaćen turističkoj agenciji "Prestiž" iz Novog Sada, kao organizatoru putovanja. Samo samovoljom direktora turističke agencije "Prestiž", Željka Srdića, putnici koji su uplatili aranžman nisu otputovali na uplaćeno putovanje, s obzirom da pomenuti nije parkirao autobus na odredjeno mesto polaska, iako mu je to bila obaveza kao organizatora putovanja. Naša agencija je prilikom prodaje aranžmana postupala u skladu sa pozitivnim propisima u turističkom poslovanju i opštim uslovima putovanja turističke agencije "Prestiž", a na osnovu ugovora o subagenturi od 11. maja 2011. godine.

Na osnovu Zakona o turizmu putnici su doživeli neprijatnosti samo zbog neodgovornosti turističke agencije "Prestiž" i nepoštovanje Zakona od strane pomenute agencije, o čemu smo spremni da dostavimo sve potrebne dokaze i putnicima i medijima. Ovim putem se javno izvinjavamo svim putnicima koji su, umesto uplaćenog aranžmana, doživeli neprijatnosti i saopštavamo da ćemo svim zakonom dozvoljenim sredstvima doprineti da njihovi interesi budu zadovoljeni", navela je u demantiju Dragana Damnjanović.

  • stepski vuk

    18.01.2012 15:47
    ako koza laze rog ne laze
    Kako verovati nekome na ovakvom demantu. Ocigledno je da je Damjanovicka lisena slobode od strane PU Leskovac, koja je istoj odredila policisko zadrzavanje i sprovela je istraznom sudiji na dalje postupanje. Saglasno vazecem zakonu u daljem postupku interese gradjana republike Srbije zastupa tuzilac i policija sa istim nema nikakve veze. To sto je sudija odbio da odredi pritvor, mozda za isto nije postojao osnov, ali to nije vezano sa policiskom upravom, vec sa zakonom. Interesantno je da u ovom primeru po navodima ovog demanta svi lazu, policija, putnici, sud, novine, ako malo bolje procitamo mozda cemo se uveriti da su putnici i oputovali da je sve ovo samo jedna afera
  • .

    17.01.2012 19:14
    Pozdravljam!
    Ovo je po meni pozitivan primer hrabrosti i samopožrtvovanja. Gospodjo, verujem da je drugi kriv za propust i nadam se da taj neće više biti u prilici da nanosi štetu nikome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".