Dvojica navijača Partizana u pritvoru

Navijači Fudbalskog kluba Partizan iz navijačke grupe "Zabranjeni" Ž. M. (28) iz Zemuna i I.Ž. (29) iz Beograda osumnjičeni su i pritvoreni zbog nasilničkog ponašanja na utakmici.
Navijači Fudbalskog kluba Partizan iz navijačke grupe "Zabranjeni" Ž. M. (28) iz Zemuna i I.Ž. (29) iz Beograda osumnjičeni su i pritvoreni zbog nasilničkog ponašanja na utakmici.

Do nereda je došlo na poluvremenu i nakon fudbalske utakmice Radnički - Partizan, koju je beogradski tim dobio sa 1:0.

Sumnja se da su njih dvojica, pred početak drugog poluvremena, sa još nekoliko navijača iz grupe "Zabranjeni", koji su bili smešteni na zapadnoj tribini, preskočili ogradu i ušli na atletsku stazu u nameri da krenu prema navijačima drugih Partizanovih navijačkih grupa koji su se nalazili na severnoj tribini. Oni su vraćeni na zapadnu tribinu, a ostali članovi njihove grupe počeli su da lome sedišta i njima gađaju pripadnike Žandarmerije koji su intervenisali.

Nakon završetka utakmice navijači iz grupe "Zabranjeni" su nastavili da lome stolice i gađaju pripadnike Žandarmerije, a nekoliko njih je ponovo preskočilo ogradu i ušlo na atletsku stazu u nameri da se sa njima obračunaju. Tada su i uhapšena dvojica osumnjičenih, koji će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni istražnom sudiji.

Policija je saopštila da će krivična prijava biti podneta i protiv M. J. (18) iz Požege kod koga su prilikom ulaska na stadion pronađena pirotehnička sredstva.

U saopštenju policije se navodi da je kragujevačka policija kamerama i fotoaparatima snimala navijače i da će snimljeni materijal biti iskorišćen za identifikaciju ostalih izvršilaca krivičnih dela na fudbalskoj utakmici.

  • 13.05.2012 16:24
    Heroji.
    To njima dode kao medalja za patriotizam i vernost klubu.
    Napad ne policiju, zatvor 5 godina.
    Ako su se gospoda sudije otreznile.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".