Novi konkurs za privatne izvršitelje

Ministarstvo pravde Srbije raspisalo je danas novi konkurs za polaganje ispita za privatne izvršitelje, koji će biti održan u junu.
Ministarstvo pravde Srbije raspisalo je danas novi konkurs za polaganje ispita za privatne izvršitelje, koji će biti održan u junu.

Pisani deo ispita zakazan je za 20. jun na Pravnom fakultetu u Beogradu, objavljeno je na sajtu Ministarstva pravde. O polaganju usmenog dela ispita biće obavešteni kandidati koji polože pisani deo. Prijava za polaganje ispita se podnosi na obrascu koji se preuzima sa internet stranice Ministarstva pravde www.mpravde.gov.rs . Naknada za polaganje ispita za izvršitelja iznosi 11.800 dinara. Zainteresovani kandidati sve informacije mogu dobiti na telefon 011 3622 344.

Na konkurs mogu da se prijave diplomirani pravnici sa dve godine iskustva na poslovima izvršenja, odnosno tri godine iskustva na pravnim poslovima.

Neblagovremene, nepotpune, odnosno neuredne prijave se odbacuju.

Prva 64 profesionalna izvršitelja u Srbiji, koji su imenovani 14. maja, počeće sa radom u petak pošto polože zakletvu. Planirano je da u Srbiji rade 334 profesionalna izvršitelja. Kada počnu s radom građani i kompanije - kao izvršni poverioci ubuduće će moći, mahom po svojoj volji, da odluče hoće li za postupak izvršenja da angažuju državne - sudske ili privatne - profesionalne izvršitelje, čije će angažovanje morati da plate.

Profesionalni izvršitelji će biti nadležni za sve vrste izvršenja, kao i sudovi, a isključivo nadležni za prinudno izvršenje dugova nastalih po osnovu komunalnih i sličnih usluga. Oni međutim neće sprovoditi izvršenja odluka u porodičnim i radnim sporovima, što ostaje u isključivoj nadležnosti sudskih izvršitelja.

  • Slusalac

    22.05.2012 15:11
    Ovo ce biti definitivno jedna od najopasnijih profesija.
  • 22.05.2012 11:01
    Шта је практични део испита? Ударац испод појаса? Директно у главу?

    Ово је неспорно тековина жуте политике.
  • blitz krieg

    22.05.2012 09:49
    do prve pogibije
    a onda ce ukunuti ta radna mesta !
    ps-u hr uvedeno pa ukinuto !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".