Stević na čelu Kancelarije za KiM?

Iako je bilo najavljeno da bi u novoj vladi "kosovski resor" trebalo da pripadne SNS, u političkim krugovima spekuliše se da su naprednjaci dobili kancelarije za EU i dijasporu, a SPS Kancelariju za KiM.
Iako je bilo najavljeno da bi u novoj vladi "kosovski resor" trebalo da pripadne SNS, u političkim krugovima spekuliše se da su naprednjaci dobili kancelarije za EU i dijasporu, a SPS Kancelariju za KiM.

Kako je Danasu nezvanično rečeno, za šefa kancelarije za KiM najverovatnije je viđen pokrajinski funkcioner SPS Zvonimir Stević, državni sekretar Ministarstva za KiM u vladi Mirka Cvetkovića.

Kandidati naprednjaka za ovo mesto bili su predsednik opštine severna Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić i koalicioni partner i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin. U SNS i SPS tvrde da još nije odlučeno da li će Ministarstvo za KiM opstati u novoj vladi ili će ovaj resor biti spušten na nivo kancelarije.

Obe stranke najavljuju da će konačne resorne i kadrovske odluke biti donete na sednicama glavnih odbora ove stranke, koje treba da održe u nedelju. Izvori Danasa tvrde da je gotovo izvesno da će u Dačićevoj vladi Kosovo imati samo kancelariju.

Dejan Radenković, funkcioner SPS, izjavio je da se politika nove vlade neće suštinski promeniti prema KiM, jer se "pokazalo da je politika ‘i Kosovo i Evropa’ dobar put", prenosi Radio KiM iz Čaglavice.

Radenković kaže da Srbija mora da ide ka Evropi i da očuva svoj suverenitet i teritorijalni integritet, kao i da dokaže da put nezavisnosti kojim su pošli kosovski Albanci ne može da prođe. "Vlada će utvrditi svoje pravce delovanja, a na osnovu iskustva iz prošlosti može doći do nekih minimalnih promena", najavljuje Radenković.

  • starac od ravnice

    20.07.2012 23:40
    vec vidjeno
    Pa Kosovo je vec bilo u nadleznosti presposobnih kadrova SPS-a pa evo kako se to zavrsilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija