Svedok saradnik za Agrobanku?

U slučaju Agrobanke očekuje se da jedan od osumnjičenih postane svedok saradnik.

U slučaju Agrobanke očekuje se da jedan od osumnjičenih postane svedok saradnik i da tako otkrije koji su ljudi izdavali direktive da ova banka odobri nezakonite kredite pojedinim biznismenima, piše Blic.

Zaplenjena je dokumentacija iz koje se vidi kako su odobravani nezakoniti krediti i kako je novac prebacivan, navodi list. Međutim, svedok saradnik, ukoliko bude postignut konačan dogovor sa tužilaštvom i to odobri sud, otkriće kako su sklapani dogovori, ko je na koga uticao i ko je sve učestvovao u tome.

On može da otkrije identitet važnih ljudi, čija se imena ne vide u dokumentaciji, a koji su u stvari kontrolisali ceo posao i izdavali direktive. Postoji kandidat za svedoka saradnika, ali još niko nije prihvaćen, rekao je izvor blizak istrazi.

Predkrivični postupak u slučaju Agrobanke pokrenut je u februaru ove godine, a prvi osumnjičeni su uhapšeni 8. avgusta. Istraga se zasad vodi protiv desetoro osumnjičenih zbog sumnje da su preko nezakonitih kredita, koji nisu vraćeni, oštetili Agrobanku za 4.140.000 evra.

Tužilaštvo za organizovani kriminal i policija sumnjaju, na osnovu zaplenjene dokumentacije, da je ukupan iznos nezakonitih kredita koji nisu vraćeni veći od 200 miliona evra.

  • mica

    15.08.2012 13:55
    eeeeee
    Kakvo zdanje kao u NY.
  • AAA

    15.08.2012 12:31
    Agrobanka
    Bagrobanka@rs.org
  • sale novosadjanin

    15.08.2012 11:58
    a mk ?
    kako je zalozena pobeda u kupljen kopaonik ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija