Mladići kod Paraćina se otrovali ugljen-monoksidom

Rezultati obdukcije tela četvorice mladića iz Svojnova kod Paraćina nedvosmisleno ukazuju na trovanje ugljen-monoksidom, potvrdio je predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević.

Rezultati obdukcije tela četvorice mladića iz Svojnova kod Paraćina nedvosmisleno ukazuju na trovanje ugljen-monoksidom, potvrdio je predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević.

"Očekuju se naknadni toksikološki izveštaji sa VMA", kazao je Janićijević i dodao da će policija utvrditi odakle je došao otrovni gas. Još uvek nije poznato da li je ugljen-monoksid nastao sagorevanjem iz peći na drva ili agregata na naftu, što je, kako se pretpostavlja, verovatnije.

Agregat, koji je snabdevao vikendicu strujom, nalazio se u suterenu, u prostoriji pored sobe u kojoj su pronađena tela mladića. Između dve prostorije se nalazi prozor koji je bio zatvoren, ali se pretpostavlja da je gas tu mogao da prođe.

Policija je u četvrtak oko 8.30 u Svojnovu u vikendici zatekla beživotna tela četvorice mladića starih između 17 i 20 godina. Pronašao ih je vlasnik vikendice, otac jednog od preminulih mladića.

Miloša Atanaskovića (1995), Jovana Ilića (1995), Đorđa Marjanovića (1996) i Marka Živkovića (1993), u vikendicu, smeštenu oko 100 metara iznad sela, dovezao je Milošev otac Bojan kako bi roštiljali i prenoćili tu. Dvojica od stradalih mladića su u Svojnovo došli kako bi novogodišnje i božićne praznike proveli s porodicama.

U opštini Paraćin danas je dan žalosti zbog tragedije u Svojnovu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.