Jeremić se vraća u Skupštinu Srbije

Predsedavajući Generalne skupštine UN Vuk Jeremić rekao je danas da će se po okončanju angažmana u svetskoj organizaciji vratiti u Skupštinu Srbije kao samostalni poslanik i da planira da u Beogradu osnuje institut koji bi se bavio strategijom razvoja u 21. veku.

Predsedavajući Generalne skupštine UN Vuk Jeremić rekao je danas da će se po okončanju angažmana u svetskoj organizaciji vratiti u Skupštinu Srbije kao samostalni poslanik i da planira da u Beogradu osnuje institut koji bi se bavio strategijom razvoja u 21. veku.

"Nisam član nijedne stranke. Biću u Skupštini Srbije nezavisni poslanik. Najviše bih voleo da se posvetim pitanjem održivog razvoja. Voleo bih da u Beogradu osnujem institut uz pomoć univerziteta Kolumbija (iz SAD) koji bi bio prva akademska institucija koja bi se u našem delu sveta bavila modernim razvojem i strategijom za 21. vek", kazao je Jeremić za Radio-televiziju Srbije u direktnom uključenju iz Njujorka.

Vuk Jeremić bio je u Demokratskoj stranci (DS), ali je isključen iz te stranke jer se nije odazvao pozivu predsednika DS Dragana Đilasa koji je tražio od svih bivših ministara iz DS da vrate poslaničke mandate.

Jeremić je u prethodnoj vladi bio ministar spoljnih poslova Srbije.

  • Scotch Bonnet

    17.09.2013 09:02
    Waste of space, time & money
    "Voleo bih da u Beogradu osnujem institut uz pomoć univerziteta Kolumbija (iz SAD) koji bi bio prva akademska institucija koja bi se u našem delu sveta bavila modernim razvojem i strategijom za 21. vek"

    S cijim parama i sta je svrha ovog instituta kad mi akademike nemamo?

  • panonius

    17.09.2013 06:29
    lesi se vraća kući
    Nego , jeremiću šapni nam koliko si spiskao za godinu dana bitisanja u Njujorku - pa taj iznos stavi u odnos sa svojim ukupnim efektima (i uspesima oko Kosova koje si zdušno odbranio?).
    Ako ništa drugo , spetljao si se i sa univerzitetom Kolumbija kojem mi puno značimo. Da li je to tezga ili.... ?
    Kako li ćeš se priviknuti na budući skromni poslanički život!?
  • potvrdjeno ja da se

    17.09.2013 05:23
    slicno sa slicnim privlaci
    Jeremeci u Skupstini,a Stros Kan i Guzenbauer
    savetnici!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija