Obradović: EPS će štedeti 100.000 evra dnevno

Od sutra počinje prosces korporativizacije EPS-a, najavljuje v.d. generalnog direktora tog javnog preduzeća Aleksandar Obradović.
Od sutra počinje prosces korporativizacije EPS-a, najavljuje v.d. generalnog direktora tog javnog preduzeća Aleksandar Obradović.

Novi statut Elektroprivrede Srbije, koji je usvojila Vlada, stupiće sutra na snagu, a za v.d. generalnog direktora EPS-a Aleksandra Obradovića "to je istorijski dan, jer će biti omogućen početak proscesa korporativizacije tog javnog preduzeća".

Procenjene uštede kroz taj proces dostižu 36 miliona evra godišnje, odnosno 100.000 evra dnevno, rekao je Obradović. On je najavio da će danas predložiti nove osnivačke akte zavisnih privrednih društava EPS-a Nadzornom odboru kompanije. Obradović očekuje da Nadzorni odbor te akte usvoji u roku od 15 dana, i da potom vlada da "zeleno svetlo" za početak korporativizacije EPS-a.

EPS je spreman za prelazak iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo do kraja marta, kazao je, dodavši da je to pitanje, ipak, više za državu, koja je vlasnik preduzeća. Kako je podsetio, vlada je još krajem 2012. godine odlučila da EPS mora da se promeni i reorganizuje, pa je prošlo gotovo godinu i po dana od kada su donete polazne osnove za taj proces.

Obradović je naglasio da će korporativizacija značiti uvođenje transparentnosti u način upravljanja tim sistemom, koji je sada, kako je rekao, "crna kutija". Prvi čovek EPS-a je poručio da će u preduzeće biti uvedena veoma jasna odgovornost i da će ona imati "ime i prezime". Upravljačka struktura će biti piramidalna, a ceo sistem će morati da funckioniše po istim principima. Na pitanje novinara da li će to značiti otpuštanje radnika, Obradović je rekao da je još ranije ukazivao da je administracija u EPS-u preglomazna.

  • 04.03.2014 02:01
    Priprema za jos jednu "uspesnu" privatizaciju...
  • pedja

    03.03.2014 16:44
    tuga
    Ma ovo je zlo za Srbiju, ja sam sada dobio racun za struju za feb na kome su mi naplatili 800 din, racunali su snagu, porez na tu snagu a ja ni kilovata nisam istrosio, tj. nisu ocitali za feb a naplatili, a zato ce mi tu potrosnju prebaciti u mart tako da cu u crvenu zonu i opa odose dinari, ma lopovluk nevidjenih razmera, a da zaboravih platio sam za jan. 07.02. i to mi nisu uracunali pa jos kazu da im dugujem, a ja platio, cekam drugi racun a onda cu da ih tuzim i trazim ostetu za maltretiranje, pokusaj prevare i jos sta, imama strica advokata odracemo ih :), i eto meni parica za letovanje.
    PS:ko zna koliko su ovako naroda pokrali, nego stari i nemocni pa nerazumeju a ovi lopovi u kravatama samo deru kozu sa ledja, tuga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.