Osuđena gradonačelnica Smedereva neće podneti ostavku

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović, koja je danas u Višem sudu osuđena 15 meseci zatvora zbog primanja mita, izjavila je da je "presuda sramna" i da je "morala da bude oslobađajuća".
Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović, koja je danas u Višem sudu osuđena 15 meseci zatvora zbog primanja mita, izjavila je da je "presuda sramna" i da je "morala da bude oslobađajuća".

Ona je rekla da "neće podnositi ostavku" niti da opozicija u lokalnoj skupštini može da traži referendum za njenu smenu, jer "referendumom nije ni izabrana" nego ju je gradska skupština izabrala. "Optužnica je sramota za smederevsko tužilaštvo", kazala je Avramovićeva i dodala da je to telo priznalo da je falsifikovalo dijagnozu ciroze jetre.

Avramovićeva je više puta ponovila da "postoje stručnjaci, sudije koje primenjuju zakon", tako da ne očekuje potvrđivanje presude na Apelacionom sudu.

Sudsko veće Višeg suda u Smederevu proglasilo je krivom Avramovićevu za primanje mita. Ona je osuđena na kaznu zatvora od jedne godine i tri meseca.

Avramovićeva je, u procesu koji traje od 2006, proglašena krivom da je primala mito dok je radila kao načelnik infektivnog odeljenja Zdravstvenog centra "Sveti Luka" u Smederevu. Obrazlažući presudu, sudija Dragoslav Milanović je rekao da je tužilaštvo dokazalo krivično delo u odnosu sa četvoro pacijenata, dok kod troje optužba to nije uspela da dokaže.

On je još rekao i da je doktorka Avramović osuđena po blažem krivičnom zakonu, onom koji je bio na snazi prilikom izvršenja dela, a da bi po važećem minimalna kazna bila dve godine zatvora. Doktorki Avramović, kako je sudija Milanović napomenuo, u kaznu će biti uračunato vreme koje je provela u pritvoru 2005. godine.

Advokat Avramovićeve Petar Petrov najavio je žalbu, on tvrdi da osuđujuća presuda nije zasnovana na dokazima i da će Apelacioni sud to sigurno uzeti u obzir i osloboditi njegovu klijentkinju.

  • malo je to

    04.06.2014 06:26
    trebalo je i pre....
    Ona je zasluila mnogo vise od 15 meseci. sramota!!!
  • Ja

    02.06.2014 19:35
    @alo alo
    Hajde onda sve da osuđujemo na maksimalne kazne. Još bolje, sve kazne ukinuti a zadržati samo kaznu od 40 godina za sva krivična dela. Kazneni raspon postoji sa razlogom i sa razlogom se primenjuje.
  • alo,alo

    02.06.2014 09:40
    ako je osudjena
    po blazem zakonu,zasto nije osudjena na maksimalnu kaznu,po tom istom zakonu ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija