Gašić: 90% Obrenovca sanirano, nema zaraza

Epidemiološka situacija u Obrenovcu je pod kontrolom i nema opasnosti od bilo kakvih zaraza i infekcija, izjavio je danas ministar odbrane Bratislav Gašić.

Epidemiološka situacija u Obrenovcu je pod kontrolom i nema opasnosti od bilo kakvih zaraza i infekcija, izjavio je danas ministar odbrane Bratislav Gašić.

- Apsolutno je sve po kontrolom i upravo ono što smo uradili od 4. juna do danas je rezultiralo time da nemamo opasnost od bilo kakvih zaraza i infekcija - rekao je Gašić, kojeg je vlada imenovala za koordinatora aktivnosti na otklanjanju posledica poplava i pružanju pomoći gradjanima u Obenovcu.

On je nakon sastanka kriznog štaba u Obrenovcu, rekao da se ubrzano radi i i da je 90 odsto situacija sanirana i dovedena do normale, dodajući da je za četiri dana izneto 8.500 tona kabastog otpada i dodatnih 4.000 na dve deponije sa kojih se smeće vozi za Vinču. Prema njegovim rečima, u ovom trenutku 90 odsto Obrenovca ima struju, a 100 odsto tehničku vodu.

- Svi sem viših spratova imaju tehničku vodu zbog toga što su se pumpe pokvarile. Dat je nalog da se što pre nabave da bi gradjani i na višim spratovima dobili vodu - rekao je Gašić. On je istakao i da kanalizacija funkcioniše u celom Obrenovcu i da su sve centralne ulice oprane, dezinfikovane i sredjene.

Medjutim, on je istakao da tu nije kraj i da ostaje jednako težak deo, a to je obezbedjivanje nameštaja, parketa, podova.Gašić je apelovao na gradjane Obrenovca da ne skidaju malter i štokove dodajući da će svakome ispred kuće biti dovežen metalni kontejner kako bi grad mogao da funkcioniše.

- Naravno potrebno je da se vrati život u prodavnice - rekao je Gašić dodajući da se pored kasarne za smeštaj gradjana koji nemaju gde da se vrate pripremaju i sredjuju radničke barake.

On je naveo da veruje da će te barake već sutra biti osposobljene za prijem oko 100 gradjana, dodajući da će u kasarni biti smešteno oko 420 gradjana koji imaju dobre uslove. Navodeći da je stabilizovana situacija sa dostavom hrane i da nema više redova, on je istakao da se sve što stigne istog trenutka distribuira.

Gašić je istakao i da je u Obrenovcu 1.000 pripadnika vojske, koji ostaju sve dok ne privedu kraju zadatak, a to je normalizacija života.

  • 08.06.2014 05:02
    @Milanče
    Da, da, naročito Ministru odbrane, a i onom Dikoviću sa nešto maligana u krvi.
    Kako ih nije sramota da dozvole štetu tolikih razmera i još se time hvale, strašno.
  • Milanče

    07.06.2014 19:43
    Ministru odbrane i vojsci republike Srbije svaka čast i sve najbolje. Za uložen trud i organizaciju u pomaganju žrtavama poplava, Srbija vam se zahvaljuje.
  • 07.06.2014 18:15
    A da li se rejting SNS-a i njihovog predsednika popravio. Šta kažu agencije za ispitivanje popularnosti političara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.