Vanredna situacija u Obrenovcu do ponedeljka

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, u razgovoru sa građanima Obrenovca, da će vanredna situacija u toj opštini ostati na snazi do ponedeljka, kako bi Vojska Srbije mogla da obavlja podelu pomoći.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, u razgovoru sa građanima Obrenovca, da će vanredna situacija u toj opštini ostati na snazi do ponedeljka, kako bi Vojska Srbije mogla da obavlja podelu pomoći.

On je rekao da će za deset dana početi izgradnja stambenih objekata za lica čiji su stanovi ili kuće u poplavama uništeni.

On je, u Obrenovcu, Domu zdravlja predao dva vozila hitne pomoći, donaciju "prijatelja" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u vrednosti od 104.860 evra, čiji donator ne želi, kako je dodao, da bude imenovan.

Vučić je podsetio da je 253 objekta neuseljivo i da će Emirati podići nove stambene objekte kako bi ta domaćinstva pre zime, kako je rekao, dobile krov nad glavom. Radovi, precizirao je, će početi u narednih deset dana, zbog različitih procedura koje moraju da budu ispoštovane.

Više malih i srednjih preduzetnika upitalo je premijera kako da nadoknade štetu sa kojom su suočeni, a premijer je odmah naložio ministru privrede Dušanu Vujoviću da sutra čitav dan provede u Obrenovcu i prima privrednike koji su u poplavama pretrpeli štetu.

Takođe građani su se premijeru požalili da se sve više ljudi otpušta iz privatnog sektora, na šta je Vučić odgovorio da je to najveća briga u ovom trenutku i da se traži način da se oživi privredna aktivnost u Obrenovcu. On je, kao jednu od mogućnosti naveo oslobađanje od PDV-a preduzetnika kojima je roba poplavljena, kao i da se poslodavci oslobode određenih fiskalnih nameta

Stanovnici Obrenovca izrazili su nezadovoljstvo opštinskom vlašću na šta je premijer rekao da se tužilaštvo bavi pitanjem odgovornosti.

  • Lexus Plex

    10.06.2014 09:15
    SNS botovi ajde odje*ite malo!

    Jos malo pa cete oficijalno postati Vuckovi koprafagicari.
  • mamzi

    10.06.2014 07:11
    Jadan taj Vučić. Toliko se izmučio i koliko se on trudi oko svega ovoga. Pa treba imati živce za sve to. I oko poplava, i prozivanja i saradnja sa ostalim državama. Vala nije njemu lako. ja bih prso odavno.
  • sven

    10.06.2014 02:02
    Vucicu ne moze da se ospori zdusno zalaganje da se u Obrenovcu vrati zivot.Dosao je u posetu kako bi se licno upoznao sa situacijom i popricao sa ljudima o problemima koji ih najvise muce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.