Počela Omladinska radna akcija u Kraljevu

U Kraljevu je otvorena Omladinska radna akcija (ORA), pod sloganom "ORA nije fora".

U Kraljevu je otvorena Omladinska radna akcija (ORA), pod sloganom "ORA nije fora".

Pedeset mladih brigadira, iz Slovenije, Makedonije, Kraljeva i još nekih gradova Srbije, u narednih deset dana, radiće na otklanjanju posledica majskih poplava.

Dušan Mikel iz Maribora, vođa grupe koju čine vatrogasci dobrovoljci, kaže da mladi ne znaju kako je bilo nekada na ORA, ali da su prihvatili da dođu u Kraljevo. - Ima nas dvadesetak, ali sledeće godine će nas biti mnogo više - kaže ovaj Mariborčanin.

Tomislav Ilić, gradonačelnik Kraljeva kaže da će se radna akcija izvoditi u delovima gde su štetu načinili bujični potoci. - Nadam se da će se puno uraditi za vreme dok bude trajala ORA i da ovo neće biti jedina radna akcija, već da će i narednih godine biti ponovo organizovane. Ali, ne moraju da budu povod poplave - kaže Ilić.

Uređivaće se korita Ravanice i Gledićke reke, popravljati putevi u selima podno Gledićkih planina, kao i oštećenja na još desetak lokacija u Kraljevu i okolini, prenosi Blic. Brigadiri će biti smešteni u Domu učenika Šumarske škole.

  • Сремац

    04.08.2014 08:38
    Свака част
    Коначно неко да врати нешто што је било друштвено корисно.Млади су се дружили,забављали и радили корисне послове за своју заједницу - џаба.Данас,нажалост прво питање је:"Колико ја имам од тога?"Нови Сад је зрео за обнову ОРА Нови Сад

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.