Pretučen novinar Domagoj Margetić

Novinar Domagoj Margetić (40) pretučen je sinoć oko 22 sata u zgradi u Bauerovoj ulici u Zagrebu.
Novinar Domagoj Margetić (40) pretučen je sinoć oko 22 sata u zgradi u Bauerovoj ulici u Zagrebu.

Policija utvrđuje okolnosti događaja. Za sada je poznato da je Margetić lakše povređen i da mu je pomoć pružena u KBC Zagreb.

Za počiniocem se intenzivno traga.

Margetić je prošle godine beogradskoj kriminalističkoj policiji dao iskaz i dokumenta koja, kako tvrdi, ukazuju da je Mlađan Dinkić sakrio od vlade da je nađen novac iznošen iz Srbije devedesetih godina na Kipar i da je zatim učestvovao u njegovom "pranju".

On se tada novinarima obratio u svojstvu jednog od osnivača Antikorupcijske lige Balkana, i tom prilikom je rekao da je u iznošenje i "pranje" novca uključen i austrijski milijarder Martin Šlaf, dok su transakcije obavljane preko Hipo grupe.

Margetić je na konferenciji za novinare u februaru ove godine najavio i formiranje nevladine Komisije za istraživanje pozadine ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, uz napomenu da poseduje dokumentaciju koja ukazuje da su motivi za ubistvo premijera bili finansijski.

Margetić je tom prilikom prepričao i deo svog intervjua sa Đinđićem, u kojem mu je premijer rekao da će se krenuti u istragu 16 do 20 računa na Kipru, posle čega će se taj novac vratiti u budžet Srbije i tako ispuniti predizborno obećanje.

"Đinđić je naivno dotakao ozbiljnu prevaru, i istakao da su Beograd i Zagreb devedesetih godina, odnosno Slobodan Milošević i Franjo Tuđman, sistemski pljačkali građane i iznosili novac na Kipar", istakao je hrvatski novinar. Prema njegovim rečima, jedan deo novca je završio u Zagrebačkoj banci, ali je većina novca bila raspoređena u četiri banke u Parizu, Londonu, Beču i Frankfurtu.

U drugoj polovini devedesetih godina, rekao je Margetić, novac je iz tih banaka završio u Hipo Grupi, koja je posle pare plasirala u kredite i investicije na Balkanu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".