"Ispitati sve uključene u energetski sporazum sa Rusijom"

Nevladina organizacija Transparentnost Srbija saopštila je da bi ispitivanje privatizacije NIS-a trebalo da obuhvati sve koji su pregovarali i zaključili energetski sporazum s Rusijom.

Nevladina organizacija Transparentnost Srbija saopštila je da bi ispitivanje privatizacije NIS-a trebalo da obuhvati sve koji su pregovarali i zaključili energetski sporazum s Rusijom.

Iz vesti da Ministarstvo unutrašnjih poslova formira specijalni istražni tim za ispitivanje privatizacije NIS-a, nije u potpunosti jasno šta će biti predmet ispitivanja, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je ugovor o privatizaciji NIS-a zaključen na osnovu "naftno-gasnog sporazuma" između Srbije i Rusije koji je ratifikovan glasovima velike većine poslanika. Već u samom tom sporazumu je dogovorena većina detalja koji su označeni kao sporni i potencijalno štetni kao što su cena koja će biti plaćena za NIS, zadržavanje privilegovanog tretmana za poreze i rudnu rentu, odsustvo garancija u slučaju kašnjenja s realizacijom gasovoda Južni tok, navodi Transparentnost Srbija.

"Samim tim, logično bi bilo da ispitivanje obuhvati pregovarače ne samo konkretnog ugovora već i tog međudržavnog sporazuma, ali i sve one koji su nakon toga učestvovali u njegovom zaključivanju, a to su nekadašnji ministri i narodni poslanici", navela je Transparentnost.

  • Dudak59

    13.08.2014 13:56
    Šta posle tandrbala ?
    Kome mislite ispostaviti sve račune i ko će snositi odgovornost za prodaju "mlade" "ispod žita"? Tandrbal prošao, čak su i novci pojedeni, a od koristi ni "k", ne razumem poentu "čačkanja mečke"...
  • To

    13.08.2014 10:52
    znači
    To gospodine Transparentnost znači ispitati celu tadašnju Skupštinu Srbije, pa I milog nam premijera Vučića, jer su svi glasali za taj čuveni ugovor.

    I šta ste se sad navrzli na Nis, jedina firma koja ostvaruje profit, jel moguće da I vas kontroliše Vučić.
    Što ne pitate za Arape dok nije kasno, još isan ugovor?
  • Sedam

    13.08.2014 10:09
    Imaju ti ljudi imena. I predsednik tadašnje Vlade, i tadašnji Predsednik države. A i Bajati ima ima, garant.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".